Înmatriculările Dacia în Franța au crescut în iulie la aproape 10.000 de unități: cota de piata a marcii a crescut la 5.7%

de Daniel Popescu
Luni, 05.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a înmatriculat 9.927 de mașini noi în Franța în luna iulie, în creștere cu 1.5% comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe o piață auto care a scăzut 1.8%.

Dacia continuă să aibă o evoluție pozitivă pe principalele piețe vest-europene chiar și într-o perioadă în care înmatriculările de mașini sunt în scădere ușoară în cele mai multe țări.

Datele oficiale arată că Dacia a înmatriculat 9.927 de mașini noi în luna iulie pe piața din Franța, în creștere ușoară cu 1.5% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Piața franceză a înregistrat în schimb o scădere de 1.8%, la puțin peste 172.000 de unități. În acest context, cota de piață a mărcii Dacia pe piața franceză a crescut de la 5.58% la 5.76%.

Performanța constructorului de la Mioveni vine în contextul în care compania-mama Renault a înregistrat o scădere abruptă de 14.5% a înmatriculărilor, la 23.664 de unități.

La nivelul primelor șapte luni ale anului, înmatriculările Dacia în Franța au ajuns la 86.376 de unități, în scădere cu 1.3% comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce cotă de piață a fost de 6.45%, în creștere ușoară de la 6.42%.

Creșterea cotei de piață este explicată prin faptul că înmatriculările au scăzut în Franța într-un ritm mai alert, de 1.8%, la 1.33 milioane de unități, nivel similar cu cel din luna iulie.

De altfel, și la nivelul primelor șapte luni ale anului, Renault a înregistrat un declin cu peste 7% pentru înmatriculări, laaproape 245.000 de unități.

Via CCFA

Comentarii (2)

  • petrusian
    ce interesant. dar in portugalia, liban sau guatemala. baga articole.
    0 3
  • @petrusian
    Merge bine aproape peste tot unde ai zis. in Guatemala nu se vinde.

    Alte observatii?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru