Înmatriculările de mașini au scăzut în Italia cu 50% în luna mai: Ferrari, singurul brand care a raportat creștere

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Duminica, 07.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italienii au înmatriculat aproape 100.000 de mașini în luna mai, cu 50% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut. Ferrari este singurul brand care a înregistrat o creștere a înmatriculărilor.

Piața auto din Italia a început să-și revină ușor după redeschiderea showroom-urilor în 4 mai, astfel că datele de înmatriculări pentru a cincea lună a anului sunt mai bune decât cele raportate în aprilie.

În total, italienii au înmatriculat 99.711 de mașini, în scădere cu 49.6% comparativ cu mai 2019.

Un singur brand a reușit să raporteze o creștere a înmatriculărilor, iar acesta este Ferrari, care a raportat 59 de unități comparativ cu 40, adică o creștere de aproape 50%.

De altfel, și brandurile premium au obținut rezultate mai bune decât brandurile de volum, în contextul în care înmatriculările BMW au scăzut cu 31%, în timp ce Mercedes-Benz și Porsche au raportat căderi de 41%.

În schimb, mărcile de volum au raportat în general scăderi de peste 50%, inclusiv Volkswagen, Renault și Fiat. Dacia a inmaticulat doar 4.532 de unități, în scădere cu 50%, însă are o cotă de piață de 4.55%.

La nivelul primelor cinci luni ale anului, italienii au înmatriculat 451.000 de unități, în scădere cu peste 50% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

În acest caz, Dacia a raportat o scădere mai mare decât media pieței, de 60%, cu un total de puțin peste 40.000 de unități.

Autoritățile locale anticipează că înmatriculările ar putea scădea din nou în luna iunie, întrucât numeroase contractele pentru numeroase mașini înmatriculate în mai fuseseră semnate înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Scrooge
    logic.....speriati de Covid multi ai zis ca au o singura viata si de ce sa nu detina in ea si un Ferrari
    10 2
  • Bai deci nu inteleg... chiar nu sesizati rizibilul, voi astia de la AM? :)))) Eu am ras cu pofta pe faza cu cresterea vanzarilor la Ferrari.... :))))))
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru