Înmatriculările de mașini noi au scăzut în România cu 27% în luna februarie: Dacia a raportat un declin de 46%

de Daniel Popescu, Foto: Dacia
Luni, 09.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Românii au înmatriculat doar 8.800 de mașini noi în luna februarie, în scădere cu 27% comparativ cu luna similară a anului trecut, în timp ce Dacia a înregistrat un declin de 46%, la aproape 2.200 de unități.

După ce a raportat creșteri lunare spectaculoase în cursul anului trecut, piața auto din România traversează o perioadă dificilă în debutul acestui an, cu scăderi de o amploare mai mare decât media înregistrată la nivel european.

Potrivit datelor furnizate luni de Direcția Regim Permise de Conduecere și Înmatriculări Vehicule (DRPCIV), înmatriculările de mașini noi au scăzut în România în luna februarie cu 26.8%, la numai 8.836 de unități.

Dacia a raportat o scădere de aproape 46%, la numai 2.174 de unități, însă rămâne pe prima poziție în topul mărcilor în fața Skoda (794 de unități, -3%) și Volkswagen (715 unități, -13%).

De asemenea, Renault a raportat un declin de 22% la 685 de unități și ocupă poziția a patra în topul mărcilor în fața celor de la Hyundai, care au înregistrat 664 de unități înmatriculate, în creștere cu aproape 7%.

La nivelul primelor două luni ale anului, românii au înmatriculat în total 21.325 de mașini noi, în scădere puternică cu 18.05%.

Scăderea este mai puțin amplă decât pentru luna februarie, întrucât în prima lună a anului înmatriculările au scăzut cu "numai" 10%.

Tendința de pe piața din România este asemănătoare cu cea de la nivel european, unde înmatriculările au scăzut de asemenea comparativ cu anul trecut, însă cu un nivel mai mic, de până în 10% pe principalele piețe europene.

În schimb, DRPCIV notează o tendință opusă pentru mașinile second-hand. Înmatriculările de mașini second hand au înregistrat în februarie prima creștere lunară după o lungă perioadă de timp.

Chiar dacă creșterea este firavă (1.27%), acest lucru poate reprezenta un indiciu că piața mașinilor SH ar putea înregistra o evoluție pozitivă la nivelul întregului an.

De altfel, este posibil ca o parte dintre cei care intenționau să cumpere o mașină nouă să-și îndrepte atenția spre o mașină second-hand, datorită costurilor mai mici. Pentru moment, în primele două luni ale anului, totalul înmatriculărilor de mașini second-hand a ajuns la 72.031 de unități, în scădere cu 1.24%.

Via DRPCIV

Comentarii (5)

  • Date incomplete. Dati date si despre celelalte marci.
    6 1
  • LUCCI LUCIANO
    Da.....Numai Dacia a scazut. Ceilalti au raportat cresteri cu 200%. Apropo de Dacia: n-ar fi rau sa mai scada preturile cu vreo 1500 de euro si sa vezi ce isi revigoreaza vanzarile! Nu de alta dar au cam baut apa dupa Kia/ Hyundai si.. nu e cazul,chiar daca repectivii joaca in alta liga. Bine... nici in cazul lor nu sunt justificate total cresterile de preturi. In conditiile in care un I 30 e mai scump ca un Golf. Ia sa odere ei Loganul full cu 1.0 turbo si GPL la 9500 ( fata Rabla) si sa vezi vanzari ! Si chiar pot scadea preturile pt ca nu am auzit ca angajatii Dacia sa dea pe afara din cauza la salarii.
    13 1
  • Edikkk
    Scad cele oferite şi cumpărate de Smart buy şi se menţin la cei care au bani (vezi Mercedes).


    Dar off topic : de curând GM a anunţat viitorul lor care este .... trecerea cât mai rapidă la FULL ELECTRIC

    de la 555 combinaţii de motoare, şasiuri, transmisii cu maşinile actuale termice la.... 19 combinaţii cu motoare electrice şi baterii.

    Vor construi în Nevada o Gigafactory a lor care va susţine bateriile pentru 500-700.000 maşini electrice.

    Apoi vor face o reţea naţională de încărcare

    Adică copy paste de la Tesla model business plan.

    Vor avea baterii modulare, un singur tip de motor electric şi în funcţie de model vor pune 1, 2 sau 3 motoare electrice (care ajung spre total 1000 hp !!!) sau x module de baterii.
    3 8
  • Edikkk
    https://youtu.be/-25fGfjHP5Y
    2 4
  • Scad ca majoritatea stiu ca urmeaza lansarea unor modele noi si ar trebui sa ai mare nevoie de masina ca sa te grabesti acum sa iei vechiul model.
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru