Înmatriculările de mașini noi în România au scăzut cu 11% în septembrie

de Tiberiu Safta
Marti, 03.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celui mai nou raport al Asociației Constructorilor de Automobile din România, înmatriculările de mașini noi au scăzut cu peste 11% în luna septembrie. Scăderi au fost înregistrate și pe piața mașinilor second-hand.

În luna septembrie au fost înmatriculate 10.545 de mașini noi în România, potrivit datelor furnizate de ACAROM. Asta se traduce printr-o scădere de 11.59% față de septembrie 2022. După primele 9 luni, vânzările de mașini noi din țara noastră au crescut cu 15.46% față de același interval de anul trecut. Până acum au fost vândute 95.276 de mașini noi.

Dintre acestea, cele mai multe vehicule înmatriculate au fost modele Dacia, cu 35.916 unități înmatriculate din ianuarie până în septembrie. Constructorul de la Mioveni este urmat pe podium de Renault, cu 8271 de mașini înmatriculate în acest an. Locul al treilea este ocupat de Skoda, cu 7997 de unități vândute.

Restul clasamentului până la locul 10 arată astfel: Toyota (7888 de mașini), Volkswagen (7694 de unități), Hyundai (6667 de exemplare), Ford (5171 de bucăți), BMW (3517 vehicule), Suzuki (3516 mașini) și Mercedes-Benz (3510 unități).

Pe piața mașinilor second-hand s-a atins un volum de 26.227 de mașini înmatriculate în luna septembrie.

Asta înseamnă, totuși, o scădere de 4.73% față de aceeași lună din 2022. Scăderile sunt și mai mari pentru primele 9 luni. În intervalul ianuarie-septembrie au fost înmatriculate 241.992 de mașini rulate, mai puține cu 16.4% față de același interval de anul trecut.

via ACAROM

Comentarii (19)

  • Carevasazica industria samsareasca mere de ragaie, in continuare. In timp ce onor industria auto cu stele verzi pe pereti incepe sa sughita. Oare de ce? Chiar si cu ditai ajutoarele de stat din banii nostri ai tuturor?... Of of... mai mai...

    Citind presa "de specialitate", ai putea sa juri ca se inmatriculeaza zeci de mii de electrice anual.
    13 6
  • Apropo! Nu ati dat nr de electrice vandute in Romania anul asta. Si cel mai curios sunt de cifrele de vanzari la electrice FARA Rabla +.

    Si inca ceva: nu ati dat nr de electrice second hand aduse din Germania. :))))))
    16 3
  • Au scris tot ce vrei PMC… dar nu dădea bine si le-au “omis”… dacă nu-i Giga bombastic nu scriem. Încă mai sunt șefi care sunt din rândul spălaților pe creier, dar nu le mai ține mult. Știu caz concret in care l-au zburat pe aiurit după ce a “ars” sute de milioane si se vinde 20% din cât a spus.
    El era ca Andrei.. conducea electrică de de ani de zile, deși avem electrice cât de cât de 2 ani.
    Dar cum Andrei a stat la coada învățat din comunism si-a luat primul. Poate are electrică, dar sub un an… unora le place sa exagereze ca altfel… ;)
    14 3
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Am venit de la bălăceala cu delfini să va zic spălați pe creier, că nu v-am mai zis de ieri.
    3 15
  • Andrei
    "El era ca Andrei.. conducea electrică de de ani de zile, deși avem electrice cât de cât de 2 ani."

    Iar te-ai scobit în dos?
    Am avut prima versiune de Zoe care e pe piața din 2013. Acum avem versiunea noua, GT. Avem și e-208 care e pe piața din 2019.

    Dă un search pe google înainte să te lingi pe degete.
    5 9
  • Andrei
    Tesla model 3 e pe piața din 2017.

    "avem electrice cât de cât de 2 ani"

    Ești o combinație fatală de ignoranță și grandomanie. Atât de grandoman ești încât te doare sa verifici prostiile pe care le debitezi.
    5 6
  • @Andrei
    Andrei, ce electrică ai?
    1 1
  • Si tu ai din 2017???
    Hai nu minții ca știm si noi una alta ;)))
    3 4
  • Fatală pentru mincinoși ca tine… sunt bine merci, hotărăsc ce fac cu viața mea si am copii care știu deja ce vor de la viața…
    Repet pentru obsedați… avem electrice relevante pe piața de 2 ani, până atunci erau doar golf car-uri sau insuficiente ca si număr pentru a ajunge la ratați ca voi.
    Mai lăsați vraja si mai citiți cu CO2-ul din atmosfera… tot la 0,4% este.
    Toate măsurătorile din ultimii zeci de ani sunt in marja de eroare. Adică specialiștii nu pot spune nimic… dar voi ați auzit de electrice si gata de aia vin furtunile, caldura… bănuiesc ca unii credeți ca si cutremurele si vulcanii tot din cauza ca avem ICE-uri vin. Mâncarea este produsă si vine cu ICE-uri… si nu se va schimba prea curând. Așa ca Electricele voastre au efectul de a ventila flatulațiile pe care le produceți oricum.
    V-am dat pace cu aberațiile dar e timpul sa mergeți intr-o excursie prelungită cu Greta… sunteți ipocriți, penibili si plini de abureli ;)
    Când ne ia naiba dacă nu trecem pe Electrice?
    Că fosilii se termină (aha..) in 2030… așa ziceau prin ‘95, sau ați uitat?
    Așa o sa “uitați” si de poluarea de la ICE-uri… dar este ok, o sa primiți alta temă de la “nava mama”.
    6 3
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    "ratați ca voi"
    "flatulațiile pe care le produceți oricum"
    "V-am dat pace cu aberațiile"
    "ipocriți, penibili si plini de abureli"

    E în vervă prostovanul satului :))
    Aflăm că s-a mai și reprodus, să sperăm că e frumos, măcar ar avea o șansă sărmanii copii.
    4 9
  • Andrei
    Am de dinainte de 2017, puteai să deduci asta din textul meu.

    In rest, ai scris o salată de cuvinte, bine ți-a zis cel de mai sus.

    Hai, pa.
    4 5
  • Brandurile au crescut nesimtit preturile in ult ani invocand diverse mizerii, samsarii s-au luat dupa ei si au crescut similar.

    In 2023 astia tot tin de preturile nesimtite desi nu mai au nicio scuza.
    Acum se vede efectul
    2 0
  • Dinainte de 2017, aha…. puteam sa deduc ca ai schimbat-o pe aia dinainte de 2017 care are 150 km autonomie reală.
    Am crezut ca vorbim de mașini nu de trotinete carosate… sunt clar ironic.
    Fără mișto… este doar o soluție pentru oraș, deci o masina cu “abilitați speciale” (limitate). Dacă pentru tine este ok, foarte bine… presupun (din nou) ca nu-i singura masina din familie.
    PS respect ca ai fost sincer… o chestie foarte rară, felicitări ;)
    Nu in ultimul rând, scuze dacă am fost răutăcios… dar cu unii nu mai vreau să am răbdare.
    5 3
  • un grup de fani din Germania
    Andrei, ce electrica ai?
    3 2
  • Și ce are autonomie reala 150km? Câtă lume face distanta asta zilnic? Probabil avea și o alta mașină pentru drumuri lungi.
    In rest.... Ne-am obișnuit cu stilul tău, din păcate.
    3 2
  • te lamuresc eu, ca te vad insistent: a specificat mai sus, a zis ca are 2 masini: un zoe si un e-208.
    3 0
  • Andrei ar trebui sa fie o lectie pentru toti ca e periculos sa nu iei pastilele si sa scapi la tastatura, ca te faci de ras :))

    In alta ordine de idei, faza cu electricele SH din import nu e poanta decat pe jumatate. E plin de ele pe siteurile de vanzari de masini din germania. S-ar parea ca nu prea se (re)vand. :)

    Caz concret, din familie: si-a luat o duba Mercedes electrica cu 13000 de km cu 20.000 de eur. Masina noua. Omul are un business de familie si are nevoie pentru distante scurte. O aduce pe trailer: are autonomie de 150 de km :)) Pentru el e ok, ca na, e masina noua si va fi folosita intr-un oras mic. Deci chiar si jumatate din acea autonomie e ok, probabil ca iarna o sa aiba 75 de km autonomie.

    Progres tata! :)
    1 1
  • masini coane, masini. zoe aia si cu e208 nu prea le putem include la categoria masini.
    Sincer ma asteptam la cel putin o tezla, polestar, alea alea.
    Deci individul chiar are motive sa fie nervos din moment ce odata ajuns la mare trebuie sa caute o statie de incarcat sau sa se cazeze doar la un hotel cu asa ceva. Si asta doar daca e din Bucuresti. Nu mai zic ca de la Bucuresti la Predeal nu-i ajunge bateria dus intors asa ca iarna pa schi iar vara pa city break in Ardeal (Sibiu, Bv., nu mai zic de restul).
    Ce IQ de Edikkk trebuie sa ai sa iti cumperi o astfel de masina? Ha ha ha.
    2 1
  • Seriff
    @21:04 Pai ipocritul de Andrei nu se duce la mare cu jucariile alea de oras, pun pariu ca are si o termica, cu alea se invarte in oras, ce nu intelege el e ca nu toata lumea sta la casa si isi permite 3 masini, una de mers la piata, alta de mers la paine si alta de mers la mare.
    Asta e problema la electrice, sunt destinate unei singure categorii de oameni: cei care stau la casa si care mai au inca o masina termica.
    Daca stai la bloc si ai doar o electrica esti mancat.
    Dar ce sa inteleaga Andrei, el are electrica si salveaza planeta.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru