Istoria lui BMW M1, recreată prin picturi cu cafea de un artist român: instalația de artă a fost prezentată în premieră în SUA

de Cornel Șocariciu
Joi, 08.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW M1 este "eroul" principal al unei instalații de artă dezvoltată de românul Adrian Mitu. Cele 25 de picturi realizate cu cafea au fost prezentate în premieră în SUA.

BMW are o istorie impresionantă, iar cei 100 de ani pe care producătorul bavarez i-a împlinit în 2016 au atras o serie de evenimente speciale. În România, artistul Adrian Mitu a fost cel care a expus cel mai plăcut istoria de 100 de ani a BMW: picturi în cafea ce reprezintă nu doar mașini de curse legendare, victorii sau eroi din motorsport, ci și povești mai puțin cunoscute.

La începutul anului curent, același Adrian Mitu a pregătit o instalație de artă care spune povestea lui Jochen Neerpasch, creatorul diviziei BMW Motorsport și al legendarului BMW M1. Proiectul s-a numit Blue Hero, iar lucrarea pregătită de artistul român a integrat 15 panouri pictate tot în cafea.

Acum, Adrian Mitu prezintă un nou proiect. Instalația de artă se numește Blue One și este dedicată aniversării celor 40 de ani de la debutul lui BMW M1.

Lucrarea de artă cuprinde 25 de picturi. 18 dintre acestea sunt reunite într-un perete de fundal curbat, iar restul au fost îmbinate într-o suprafață plană.

Privită de deasupra, compoziția de fundal prezintă conturul lui M1, în timp ce structura frontală etalează silueta laterală a modelului german. La fel ca până acum, cele 25 de picturi îmbină perfect povești și oameni care au influențat istoria legendarului M1.

În premieră, lucrarea Blue One a fost prezentată în SUA în cadrul Hilton Head Concours. Proiectul românului Adrian Mitu va fi expus la Muzeul Fundației BMW Classic Car Club of America din Greer, Carolina de Sud, înainte de a reveni pentru un turneu european în pirămvara anului viitor.

Comentarii (1)

  • Repet, ca și-n cazul lucrării aceluiași A. Mitu dedicate lui J. Neerpasch: sincere felicitări artistului, mai ales în epoca asta a pseudo-artei digitalizate - dar și AM le merită pentru relatare !

    ...Zic asta chiar dacă vom fi din nou invadați de tsunami-ul mânuțelor roșii mafiote... :-))
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru