Jaguar anunţă o avalanşă de modele pe platforma SUV-ului C-X17

de Bogdan Mirică
Miercuri, 18.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar plănuieşte mai multe modele dezvoltate pe platforma SUV-ului concept C-X17. Unul dintre ele va fi un rival pentru BMW Seria 3, însă am putea vedea şi un compact, adversar pentru BMW Seria 1.

Plănuim să folosim această arhitectură pentru a da naştere unei game largi de produse, de segmente şi mărimi diferite

Kevin Stride
şeful liniei de vehicule Jaguar
Dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, conceptul Jaguar C-X17 a anticipat primul SUV din istoria mărcii. Pe lângă această misiune, conceptul a avut şi rolul de a introduce publicului noua platformă iQ(Al), cu o rezistenţă structurală sporită, o masă totală extrem de scăzută şi o capacitate de modulare ce va permite folosirea ei pentru a da naştere unui viitor model de segment mediu, rival pentru BMW Seria 3.

Se pare că Jaguar va folosi platforma pentru şi mai multe modele, după cum susţine chiar Kevin Stride, şeful liniei de vehicule Jaguar. „Plănuim să folosim această arhitectură pentru a da naştere unei game largi de produse, de segmente şi mărimi diferite”, a declarat Stride, care a refuzat însă să ofere detalii despre planurile companiei.

Urmareste Automarket
El a ţinut să precizeze că vrea să vadă noi modele Jaguar într-un timp foarte scurt şi că platforma iQ(Al) este extrem de flexibilă şi va putea găzdui produse de lungimi, lăţimi şi înălţimi diferite.
De asemenea, arhitectura sa va permite instalarea unei propulsii posterioare sau a unei tracţiuni integrale, precum şi folosirea ei ca bază pentru un ansamblu de propulsie electric.

Dacă versiunea de serie a conceptului C-X17 a fost deja confirmată şi ne putem întâlni cu un SUV Jaguar în ultimii ani, mai multe surse susţin că platforma modelului 4x4 ar putea fi aşezată şi sub un model compact. Acesta ar urma să dea naştere unui rival pentru BMW Seria 1 şi Audi A3, modele cu un public numeros în Europa.

via wcf

Comentarii (2)

  • Scrooge
    Din avalansa de modele sa se dea cate unul de persoana, sa ajunga la tot poporul.
    15 0
  • Foarte bine !
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru