Jaguar anunță planurile pentru un urmaș al lui X-Type la Frankfurt

de Bogdan Mirică
Miercuri, 24.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar se va folosi de ediția de anul acesta a Salonului Auto de la Frankfurt pentru a ne dezvălui planurile sale de viitor. Ele includ lansarea unui sedan mediu, urmaș al lui X-Type și introducerea unui crossover.

Jaguar este într-o formă de zile mari, după ce și roadsterul F-Type a fost bine primit de public. Britanicii nu se mulțumesc însă cu atât și intenționează să extindă gama cu un model ce va fi responsabil pentru realizarea unor volume mari. Este vorba despre urmașul vechiului X-Type, un model extrem de controversat, dar dorit în aceeași măsură de publicul din segmentul premium.

Potrivit Reuters, surse din interiorul Jaguar au afirmat că succesorul lui X-Type va fi anunțat oficial în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Odată cu el va fi făcut public și debutul unui alt model complet nou pentru constructorul din Regat. Este vorba despre un crossover, dispus să se dueleze cu modele din curtea BMW, Mercedes și Audi.

Ambele modele, și sedanul și crossover-ul, sunt așteptate în a doua jumătate a lui 2015, debutul lor urmând a fi anticipat și de o serie de concepte. Dezvoltarea se va face pe o platformă comună, iar producția va fi încredințată uzinei Land Rover din Solihull, Anglia.

Urmareste Automarket
Dacă despre crossover putem intui că va împrumuta multe componente de la colegii de concern Land Rover, despre sedanul entry-level, de segment mediu se știu deja o serie de informații.
El ar urma să se numească XS și să împrumute o serie de propulsoare cu patru sau șase cilindri. Printre candidați se numără dieselul de 2.2 litri în două versiuni, de 163 și 200 de cai putere, un V6 de asemenea pe motorină, de 240 de cai, un benzinar de 2.0 litri și 240 de cai și, vârful de gamă, un V6 supraalimentat, de 3.0 litri și 340 de cai putere.

via reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru