Jaguar ar putea înlocui XE și XF cu un model electric: vânzările celor două sedanuri sunt foarte slabe

de Daniel Popescu
Miercuri, 13.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar analizează posibilitatea de a înlocui sedanurile XE și XF cu un model electric ca urmare a vânzărilor slabe înregistrate de cele două modele, potrivit presei britanice.

Jaguar Land Rover traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar ca urmare a unor pierderi de circa 4 miliarde de euro suferite în cursul anului trecut, iar în prezent caută finanțare de un miliard de euro.

Constructorul britanic este nevoit să regândească inclusiv gama de modele pentru a putea gestiona situația cât mai eficient, iar publicația britanică Autocar anunță una dintre opțiunile celor de la Jaguar.

Astfel, oficialii Jaguar analizează posibilitatea de a renunța la sedanurile XE și XF din cauza vânzărilor modeste și intenționează să le înlocuiască cu un model electric sau plug-in hybrid. Prin acest plan, Jaguar și-ar putea promova și mai bine intențiile de a dezvolta modele fără emisii, însă pe de altă parte vânzările de sedanuri electrice nu sunt încă suficient de mari pentru a garanta succesul unui astfel de model. Prin urmare, Jaguar ar urma să se afle într-o nouă poziție ingrată în cazul în care nici modelul electric respectiv nu ar genera vânzările așteptate.

In acest context, jurnaliștii de la Autocar anticipează că Jaguar va adopta o soluție de compromis cu un model disponibil atât în versiune plug-in hybrid, cât și cu motor pe benzină, în așteptarea creșterii vânzărilor pentru sedanuri electrice premium.

Via Autocar, Automotive News

Comentarii (1)

  • Sau, ca sa-l citam pe purtatorul de cuvant al JLR UK: "Nope", conform acestui articol https://www.carscoops.com/2019/02/jaguar-shoots-report-xe-xf-merge-single-electric-hybrid/
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru