Jaguar F-Type ajută Bloodhound SSC să doboare recordul de viteză pe uscat: 1228 km/h

de Bogdan Mirică
Miercuri, 20.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar a lansat un F-Type personalizat în culorile vehiculului care va încerca stabilirea unui nou record de viteză pe uscat: Bloodhound SSC. Deşi ediţia specială F-Type va fi expusă în Marea Britanie, vehiculul de 135.000 de cai putere va fi expus în România în iunie.

Jaguar susţine încercarea celebrului vehicul Bloodhound SSC de a doborî recordul de viteză pe uscat. Constructorul britanic speră să ajute cât mai mult echipa acestui proiect să depăşească recordul actual de viteză de 1228 de km/h.

În cinstea eforturilor depuse, Jaguar a lansat şi o ediţie specială a actualului F-Type, botezată chiar Bloodhound SSC şi personalizată cu nuanţele de caroserie ale vehiculului de 135.000 de cai putere. Producătorul britanic susţine că F-Type Bloodhound SSC Rapid Response Vehicle a fost dezvoltat de divizia Land Rover Special Vehicle Operations, dedicată versiunilor personalizate.

Pe lângă motoarele, vehiculele şi componentele puse la dispoziţia celor care participă la acest proiect, Jaguar susţine că F-Type a ajutat deja echipa celor de la Bloodhound SSC să testeze comunicaţia viitorului vehicul. Jaguar F-Type a fost echipat cu tot echipamentul de comunicaţie al viitorului Bloodhound SSC şi a parcurs un traseu alături de un avion de vânătoare care rula cu 925 de km/h la o altitudine de numai şase metri.

Comunicarea dintre cele două vehicule a fost posibilă, în ciuda diferenţelor mari de viteză.

Vehiculul cu care se va încerca doborârea recordului mondial de viteză pe uscat.

Esential 135.000 de cai putere oferă vehiculul Bloodhound SSC.
Dacă noul Jaguar F-Type Bloodhound SSC Rapid Response Vehicle va fi dezvăluit tocmai în Anglia, departe de noi, vehiculul care va încerca să stabilească un nou record de viteză va ajunge şi la Bucureşti în cadrul unui turneu european organizat înainte de încercarea oficială, programată în ianuarie 2016. Bloodhound SSC va fi prezent în capitală în data de 4 iunie, în cadrul unui eveniment special organizat de Castrol, furnizorul oficial al lubrifianţilor necesari pentru doborârea recordului mondial.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru