Jaguar F-Type va avea un succesor electrificat: "Nu renunțăm la mașinile sport, în ciuda succesului pe care îl au SUV-urile"

de Daniel Popescu
Luni, 25.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar a confirmat că F-Type va primi un succesor care va beneficia de un sistem de propulsie electrificat, în ciuda succesului de care se bucură în prezent SUV-urile.

Jaguar F-Type a fost lansat în 2013, însă sportiva cu două locuri nu s-a bucurat de un succes prea mare în rândul fanilor: doar 45.000 de unități au fost vândute la nivel global în cei circa 4 ani de la apariție.

În prezent, segmentul mașinilor sportive este în scădere, parțial ca urmare a faptului că numeroși clienți se îndreaptă spre SUV-uri, care au început de asemenea să ofere performante foarte bune. Chiar și așa, Jaguar a confirmat oficial prin vocea lui Ian Callum, desgnerul-șef al britanicilor, că F-Type va primi un succesor.

"Există unii oameni care cred că mașinile sportive nu au viitor pentru că SUV-urile pot vira la fel de rapid ca o mașină sport, ca urmare a avansului tehnologiei. Dar există ceva emoțional în legătură cu o mașină sport care transmite tot ce este mai bun în materie de performanță și design", a precizat el.

Cel puțin pentru moment, oficialii Jaguar au refuzat să dezvăluie când va fi dezvăluit înlocuitorul lui F-Type, însă un lucru este cert: acesta va avea propulsie electrificată, ca urmare a noii strategii a producătorului.

"Fiecare nouă mașină pe care o vom lansa după 2020 va avea o formă de electrificare. Asta înseamnă complet electric, plug-in hybrid sau hibrid", a precizat Joe Eberhardt, CEO-ul Jaguar Land Rover pentru America de Nord.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • CRISTIAN
    Jaguar (cei din conducere) stie bine cum vor evolua lucrurile in viitor pe piata auto...
    Mult succes !
    2 2
  • da..vireaza suv-ul ca un logan sport poate.
    se umple lumea de manelisti si inclusiv suv-uri...macar sa le puna baterii.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru