Jaguar F-Type va fi ultimul model sport cu motor termic al mărcii

de Tiberiu Safta
Luni, 20.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar a anunțat că va lansa o ediție specială a modelului F-Type, cu ocazia aniversării a 75 de ani de când constructorul britanic produce mașini sport. Însă, constructorul britanic a confirmat că F-Type va fi ultimul model sport al mărcii cu motoare termice.

Jaguar este un nume sinonim cu mașini sport de lux. Constructorul britanic a devenit cunoscut cu modele ca XK120, E-Type, XJS, XK și, cel mai nou dintre toate modelele sport, F-Type. Anul viitor, marca va aniversa 75 de ani de când produce mașini sport sub sigla Jaguar, deoarece compania și-a început existența sub numele SS Cars în 1922.

Pentru a marca această ocazie specială, Jaguar va lansa o ediție specială pentru F-Type la sfârșitul acestui an. Însă, această mașină va fi și una semnificativă, deoarece F-Type va fi ultimul model sport al mărcii care va fi propulsat de motoare termice. Acest lucru a fost confirmat de către Thierry Bollore, CEO-ul Jaguar Land Rover într-un interviu pentru publicația Auto Express.

"În timp ce ne apropiem de 2023, vom sărbători 75 de ani de mașini sport Jaguar, iar F-Type va fi ultima mașină sport Jaguar cu motoare termice", a declarat Bollore. "Va fi o sărbătoare minunată a ceea ce a fost până acum", a precizat acesta în încheiere.

Jaguar se pregătește să intre în epoca mașinilor electrice.

Pentru aceasta, Bollore a precizat că Jaguar va lansa o platformă nouă, care este testată în prezent și este dedicată viitoarelor modele electrice. Cu ajutorul acestei platforme, Jaguar va comercializa modele electrice noi care vor costa circa 95.000 de euro. Toate modelele Jaguar actuale cu motoare termice vor fi transformate în mașini electrice.

via Motor1

Comentarii (3)

  • Seriff
    E na, mare lucru, le pun un m-hybrid si un 3000 v6 si au scapat si de problemele cu idiotii de la Bruxelles care obliga producatorii sa faca drujbe electrice.
    8 2
  • Exact,
    asta nu schimba cu nimic faptul ca tu, @sheriff, tot nu vei ajunge sa conduci asa ceva si vei ramane sa chibitzezi pe margine si sa te plangi ca esti victima Ocultei Mondiale.
    1 5
  • Seriff
    Nu o sa conduc, dar macar recunosc, in schimb tu si alti eco-pensati vorbiti de ani de zile de electrice si aveti toti golf 4 diesel, o sa conduceti voi electrice cand o sa am eu ultimul model de Jaguar.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru