Jaguar intră în priză: va lansa 3 SUV-uri electrice de performanță în 2025

de Tiberiu Safta
Miercuri, 29.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar se pregătește să lanseze 3 SUV-uri electrice de performanță noi în viitorul apropiat. Acestea vor fi bazate pe o platformă nouă și vor concura cu SUV-urile celor de la Bentley. Cele 3 SUV-uri noi vor fi lansate în 2025.

Potrivit informațiilor dezvăluite de publicația britanică Autocar, Jaguar se pregătește să lanseze 3 SUV-uri electrice noi care să concureze cu modelele rivalilor de la Bentley. Noile modele vor apărea în 2025 și vor fi bazate pe aceeași platformă nouă, dedicată modelelor electrice, numită Panthera.

Cele trei viitoare modele de serie vor avea dimensiuni diferite. Unul dintre aceste modele va avea dimensiuni similare cu Porsche Taycan Sport Turismo și va fi disponibil în variante cu 3 sau 5 uși. Jaguar nu a oferit multe detalii tehnice despre propulsor, însă cele trei SUV-uri ar urma să fie oferite cu un singur motor electric sau chiar două pentru versiunile mai puternice. Toate modelele vor avea fie două roți motrice, fie tracțiune integrală.

Cel mai mare model va avea un ampatament cu 200 de milimetri mai lung decât modelul mai mic și va fi construit special pentru a putea fi vândut în piețele din Statele Unite și China. Acesta ar urma să fie oferit cu două motoare electrice și tracțiune integrală în dotarea standard.

Prețul modelelor mai mici ar urma să fie cuprins între 92.000 și 104.000 de euro. Este de așteptat ca modelul cu cele mai mari dimensiuni să pornească de la 138.000 de euro și să ajungă chiar până la 231.000 de euro.

Datorită noii platforme, viitoarele SUV-uri vor beneficia de sisteme de 800 de volți, sisteme avansate de conducere autonomă și conectivitate cloud sporită. Sistemele de conducere autonomă vor fi dezvoltate în parteneriat cu Nvidia. Noua platformă Panthera va fi dezvoltată de către Grupul Jaguar Land Rover în parteneriat cu furnizorul Magna. Cea din urmă companie se ocupă de asamblarea modelului I-Pace.

Evident, cele trei modele vor fi construite în mod sustenabil, prin utilizarea materialelor reciclate. De exemplu, platforma va fi construită din aluminiu reciclat, provenit din doze vechi. De asemenea, vor fi folosite materiale din ceramică, piatră, lână, mătase și țesături reciclate.

Viitoarele SUV-uri electrice Jaguar vor fi produse în Marea Britanie, cel mai probabil, la uzina din Solihull.

via Autocar

Comentarii (3)

  • Mircea Badea
    rusine! jaguarul ar trebui sa fie sport, 2 usi, decapotabil..nu mizeriile astea pt scroafe cocotate..
    5 1
  • Chiar nu înţeleg de ce nu fac numai maşini sport, 2 usi, decapotabile când toţi oamenii îşi doresc aşa ceva fiind cea mai polivalentă maşină. Cred că vor să dea faliment
    1 3
  • oamenii educati au decapotabile cu 2 usi. asta vezi/vedeai si in filme/reclame etc.....dar acu e moda ca tot taranul sa-si ia "cat mai multa/mare" ca asta inseamna jmecherie si sa fie acolo precum "vila" goala cu 10 camere/debarale..
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru