Jaguar Land Rover anunță un parteneriat cu Nvidia pentru o tehnologie de conducere autonomă

de Tiberiu Safta
Duminica, 20.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Jaguar Land Rover a anunțat un parteneriat cu firma producătoare de componente IT și software Nvidia. Cele două companii vor lucra împreună pentru dezvoltarea unui nou sistem de conducere autonomă care va debuta în 2025 pe mașinile Jaguar și Land Rover.

Jaguar Land Rover, grupul care deține cele două mărci premium britanice, a anunțat un parteneriat cu firma de software și producătoare de componente IT Nvidia. Împreună, ambele companii vor dezvolta un sistem de conducere autonomă, care va fi disponibil pe toate modelele de serie Jaguar și Land Rover din 2025.

Noul parteneriat face parte din planul de electrificare al Grupului Jaguar Land Rover, numit Reimagine. Viitoarele modele vor fi construite pe baza unei platforme numite Nvidia DRIVE. Noua platformă va permite implementarea unor sisteme de siguranță noi, dar și sisteme de conducere autonomă și de parcare complet noi. De asemenea, vor exista și un sistem de monitorizare a ocupanților, precum și o funcție de vizualizare virtuală a mediului înconjurător în care se află mașina.

„Colaborarea și împărtășirea cunoștințelor cu liderul de industrie Nvidia este esențială pentru realizarea strategiei noastre Reimagine”, a declarat Thierry Bollore, șeful Grupului Jaguar Land Rover.

„Împreună vom stabili repere noi în calitate, tehnologie și sustenabilitate”.

„Mașinile de generație viitoare vor transforma industria auto într-una din cele mai mari și mai avansate tehnologic”, a adăugat Jensen Huang, fondatorul și CEO-ul Nvidia. „Suntem încântați să ne alăturăm Grupului Jaguar Land Rover pentru a reimagina viitorul transportului și pentru a crea cele mai avansate mașini”.

Alături de noul partener, Jaguar Land Rover își propune ca până în 2039 să elimine amprenta de carbon asupra lanțurilor de distribuție, produselor și operațiunilor sale.

via Jaguar Land Rover

Comentarii (3)

  • Tinand cont de proverbiala fiabilitate a masinilor de la JLR, un parteneriat cu Uber si / sau Hertz ar fi fost mult mai benefic / potrivit / util.
    2 1
  • Edikkk
    Nvidia este un colos de tehnologie !!!

    Noi îl ştim pentru plăcile video, dar Nvidia are cel mai bun hardware / software de conducere autonomă după Tesla !

    Nu mai spun cele mai bune producţii de cipuri din lume, plus că sunt pe cale să cumpere vestita companie ARM din UK care este core la tehnologia RISC pe care se cam bazează toate procesoarele telefoanelor Android !
    1 1
  • Este pe cale sa NU mai cumpere ARM… iară copy/paste fără sa înțelegi.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru