Jaguar Land Rover ar putea utiliza platforma de mașini electrice a chinezilor de la Chery

de Alexandru Monenciu
Marti, 16.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Jaguar Land Rover ar putea utiliza platforma de mașini cu zero emisii a chinezilor de la Chery. Informația nu a fost confirmată de vreun oficial al mărcii asiatice.

Încă din 2012, Jaguar Land Rover și Chery sunt angajați într-un join venture în China. Prin intermediul acestei companii, britanicii produc modele ca Range Rover Evoque, Land Rover Discovery Sport și Jaguar XFL pe piața asiatică.

Acum, parteneriatul dintre cele două companii s-ar putea dezvolta și mai mult.

Potrivit celor mai recente informații, Jaguar Land Rover ar urma să utilizeze platforma de mașini electrice a mărcii Exeed, subsidiară Chery. În acest mod, britanicii ar reuși să accelereze planurile proprii de electrificare.

Informația nu a fost confirmată de vreun oficial Chery, dar din câte se pare Jaguar va fi primul brand care va utiliza această platformă. Primul model ar urma să debuteze în a doua jumătate a lui 2024.

Între timp, președintele companiei, Yin Tongyue, a declarat că două mărci de lux din Europa intenționează să utilizeze platforma Chery. Fără să ofere mai multe informații despre aceste mărci.

Până în 2030, constructorul britanic intenționează să devină un brand 100% electric.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • La ce gabarite și motoare au, probabil că vor trece la camioane din 2030… asta cu 100% electrice este chiar ipocrizie din partea lor.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru