Jaguar Land Rover: “Ne așteptăm la o amendă de 90 de milioane de lire sterline pentru nerespectarea normelor de emisii”

de Paul Cosma
Joi, 29.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Jaguar Land Rover a anunțat că se așteaptă să primească o amendă de 90 de milioane de lire sterline din partea autorităților europene pentru că nu va putea respecta normele de emisii ce vor intra în vigoare în 2021.

Întârzierea lansărilor unor versiuni hibride pentru modele de la Jaguar, Land Rover sau Range Rover a încurcat planurile grupului JLR, care anunță că nu va reuși să respecte țintele de emisii impuse de Uniunea Europeană.

“Nu suntem bucuroși că nu vom atinge țintele de emisii, dar unele lucruri nu au depins de noi,” a explicat Adrian Mardell, directorul financiar de la Jaguar Land Rover, care a subliniat că sursa problemei este pandemia de coronavirus.

JLR estimează că va trebui să plătească o amendă de aproximativ 90 de milioane de lire sterline pentru nerespectarea normelor. Oficialii grupului sunt convinși că vor depăși aceste neajunsuri și că anul viitor vor atinge o țintă de 130.6 grame/ kilometru.

În schimb, analiștii spun că JLR va avea o medie de 135 g/ km la finalul lui 2021, astfel că producătorul este în pericol să primească o amendă de 93 de milioane de euro.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • netam-nissan
    doar daca nu poarta masca risca asa o amenda.
    7 0
  • danbiciclar
    Articole interesante și de actualitate !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru