Feedback

Emisii CO2

Luni, 30 Septembrie | Industrie

Volkswagen anunță că productivitatea fabricilor a crescut “peste așteptări”: “Am reușit să scădem costul de producție per vehicul”

Volkswagen se laudă cu o productivitate “peste așteptări” a fabricilor sale, ținta anuală de 5% fiind depășită. În plus, nemții susțin că, pentru prima dată din 2013 încoace, au reușit să scadă costul de producție per vehicul.
Vineri, 13 Septembrie | Masini electrice si hibride

Cancelarul Merkel vrea un preț pe emisiile CO2 pentru stimularea dezvoltării mașinilor electrice: “Trebuie să susținem inovația în această direcție”

Cancelarul german Angela Merkel vrea să stabilească un preț pe emisiile CO2 și spune că acest lucru va stimula inovația în dezvoltarea mașinilor electrice. Merkel consideră că toate inovațiile din domeniu ar trebui să aibă ca obiectiv reducerea emisiilor.
Joi, 12 Septembrie | Industrie

Șeful Daimler spune că atingerea emisiilor de CO2 va fi o “provocare semnificativă”: “Avem vehiculele potrivite, dar nu putem impune clienților ce să cumpere”

Respectarea țintelor europene de emisii CO2 în 2021 va fi o “provocare semnificativă”, consideră Ola Kaellenius, șeful Daimler. “Avem vehiculele potrivite, dar nu putem impune clienților ce să cumpere,” a spus conducătorul grupului german.
Miercuri, 26 Iunie | Industrie

Studiu: Volkswagen și Fiat-Chrysler riscă cele mai mari amenzi pentru nerespectarea țintelor de emisii din 2020: Volvo și Toyota sunt scutite de griji

Grupurile Volkswagen și Fiat-Chrysler riscă amenzi de 1.8 miliarde euro, respectiv 750 de milioane de euro, dacă nu respectă țintele de emisii CO2 pentru anul 2020, potrivit unui nou studiu de piață. Același studiu menționează că Volvo și Toyota nu au nicio grijă din acest punct de vedere.
Luni, 08 Aprilie | Industrie

Fiat-Chrysler va “închiria” mașini Tesla cu sute de milioane de euro pentru flota proprie: grupul vrea să reducă nivelul emisiilor și să evite amenzile UE

Fiat Chrysler va plăti Tesla sute de milioane de euro pentru ca vehiculele electrice ale americanilor să fie incluse în flota sa. Astfel, media emisiilor pentru vehiculele FCA va scădea la un nivel tolerat de Uniunea Europeană, iar grupul va scăpa de eventuale amenzi pentru încălcarea legislației.
Miercuri, 22 Noiembrie 2017 | Industrie

Subaru WRX STI, la final de drum: producția sedanului de performanță va fi oprită anul viitor în Europa

Subaru a anunțat că producția modelului WRX STI va fi oprită în Europa la mijlocul anului viitor. Japonezii spun că sedanul lor nu are cum să supraviețuiască în condițiile unor limite tot mai stricte privind emisiile de CO2.
Joi, 09 Noiembrie 2017 | Industrie

Producătorii auto critică noile obiective pentru reducerea emisiilor de CO2: “Sunt prea ambițioase și agresive!”

Producătorii auto sunt nemulțumiți de noile obiective anunțate de UE pentru reducerea emisiilor de CO2 și spun că acestea sunt “prea ambițioase și agresive”.
Miercuri, 08 Noiembrie 2017 | Economic

Producătorii auto trebuie să reducă emisiile de CO2 cu 30% până în 2030: autoritățile europene pregătesc și stimulente pentru vânzarea mașinilor electrice

Comisia Europeană a anunțat o propunere legislativă prin care producătorii auto trebuie să reducă emisiile de CO2 cu 30% până în 2030. Autoritățile pregătesc și stimulente pentru vânzarea mașinilor electrice.
Miercuri, 11 Octombrie 2017 | Economic

Noi obiective privind emisiile de CO2: Uniunea Europeană vrea o lege care să promoveze mașinile electrice

Uniunea Europeană pregătește o propunere legislativă pentru promovarea mașinilor electrice și stabilirea unor noi obiective privind reducerea emisiilor de CO2.
Vineri, 17 Martie 2017 | Modele noi

Silent killer: emisiile diesel ignorate de autorități ucid prematur 1500 de români în fiecare an

Un studiu realizat de Agenția Europeană pentru Mediu arată că emisiile de oxizi de azot (NOx), net superioare pe motoarele diesel, ucid prematur anual peste 72.000 de europeni. România se află pe locul al nouălea în clasamentul european la acest nefericit capitol.
Miercuri, 04 Ianuarie 2017 | Mediu

Coreea de Sud nu glumește cu mașinile care încalcă normele de poluare: 10 modele Nissan, BMW și Porsche nu mai au drept de comercializare

Coreea de Sud a retras certificarea a 10 modele Nissan, BMW și Porsche pe motivul falsificării unor documente privind emisiile și nivelul de zgomot.
Vineri, 10 Iunie 2016 | Mediu

Efectele Dieselgate: Marea Britanie vrea să taxeze serios motoarele diesel din cauza emisiilor de Oxizi de Azot (NOx)

După ce guvernul britanic anterior a oferit bonusuri clienților care alegeau motoare diesel în detrimentul benzinei, popularizarea emisiilor de Oxizi de Azot venită odată cu scandalul Dieselgate schimbă radical strategia autorităților.
Vineri, 27 Noiembrie 2015 | Industrie

Dioxidul de carbon, mai nociv ca oxidul de azot: Volkswagen anticipează scăderi de vânzări

Volkswagen anticipează o scădere a vânzărilor din cauza scandalului Dieselgate. Vinovatul principal este dioxidul de carbon, în timp ce emisiile de oxid de azot au un efect limitat.
Luni, 16 Noiembrie 2015 | Industrie

Volkswagen va cumpăra înapoi maşinile din Europa la care CO2 depăşeşte cu peste 10% cifrele oficiale

Ai un Volkswagen la care emisiile reale de dioxid de carbon depăşesc cu peste 10% cifrele oficiale? Constructorul german îţi va cumpăra înapoi maşina la valoarea actuală de piaţă.
Miercuri, 08 Iulie 2015 | General

E oficial: Renault are mașinile cu cele scăzute emisii din Europa

JATO Dynamics a publicat rezultatul unui studiu asupra emisiilor de CO2 ale celor mai bine vândute mărci din Europa. Renault a ieșit pe prima poziție pentru al doilea an consecutiv.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 20 Mai 2015 | Modele noi

Asociaţia producătorilor europeni de automobile cere metode mai precise de testare a consumului şi emisiilor maşinilor noi

ACEA cere o nouă procedură standard de testare a consumului de carburant şi a emisiilor de CO2 pentru maşinile noi vândute în Europa, care să ofere date apropiate de realitate.
Marti, 06 Mai 2014 | Modele noi

Walter de Silva, designerul şef Volkswagen Group: "Sfârşitul deceniului va aduce maşini cu un design prea complicat"

Design-ul auto urmează să primească o turnură complexă din cauza normelor mai stricte de emisii CO2, avertizează Walter de Silva, designerul şef al Grupului Volkswagen, un avocat al design-ului simplu.
Marti, 15 Octombrie 2013 | Industrie

Lobby-ul Germaniei a convins UE: limita de 95 grame CO2/km pentru maşinile anului 2020 va fi revizuită

Comisia Europeană a acceptat argumentele reprezentanţilor Germaniei şi acceptă un nou proiect în privinţa emisiilor medii de CO2/km ale automobilelor produse în 2020.
Luni, 07 Octombrie 2013 | Mediu

Votul privind restricţionarea emisiilor de CO2 la nivel de flotă, amânat pentru a treia oară

Comisia Europeană a amânat votul privind restricţionarea nivelului de emisii CO2 la nivel de flotă pentru modelele produse în 2020. Votul a fost blocat în urma efoturilor depuse de reprezentanţii Germaniei.
Luni, 30 Septembrie 2013 | Mediu

Germania încearcă o nouă amânare a votului de limitarea a emisiilor de CO2

Germania a blocat votul în Consiliul European privind noile norme referitoare la emisiile de CO2 ale automobilelor noi.

Tag-uri similare

Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru