Emisii CO2

Miercuri, 07 Septembrie 2022 | Industrie

BMW și Mini vor oferi modele cu interioare vegane din 2023

Din 2023, mai multe modele BMW și Mini vor oferi interioare complet vegane. Potrivit Grupului german, pe viitor va exista o cerere ridicată pentru astfel de interioare, mai ales în Europa, SUA și China.
Vineri, 04 Februarie 2022 | Industrie

BMW vrea să reducă emisiile CO2 rezultate din procesul de fabricație cu 400.000 de tone până în 2030

Constructorul german a anunțat un plan de a reduce emisiile CO2 din procesul de fabricație al mașinilor sale cu 400.000 de tone până în 2030. Pentru asta, BMW a semnat un parteneriat cu firmele Salzgitter și H2 Green Steel pentru utilizarea unui oțel cu un nivel redus de carbon și mai prietenos cu mediul înconjurător.
Sambata, 26 Iunie 2021 | Economic

Regiunea Bruxelles vrea să interzică mașinile diesel din 2030 şi cele pe benzină din 2035

Guvernul regional din Bruxelles a anunţat vineri interzicerea mașinilor diesel începând din 2030 şi a mașinilor pe benzină din 2035, în încercarea de a atinge obiectivul Uniunii Europene privind neutralitatea emisiilor de carbon în 2050.
Joi, 24 Iunie 2021 | Industrie

Noile norme UE privind reducerea emisiilor ar putea însemna dispariția mașinilor diesel și pe benzină

UE va prezenta în data de 14 iulie noile propuneri privind reducerea emisiilor de CO2 în industria auto, moment așteptat să dea naștere la dezbateri aprinse între autorități, producători și țările membre ale Uniunii.
Luni, 14 Iunie 2021 | Industrie

Toyota vrea fabrici cu emisii zero până în 2035

Toyota își propune ca, până în 2035, toate fabricile sale să devină neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon. Obiectivul inițial fusese stabilit pentru 2050.
Marti, 25 Mai 2021 | Industrie

Mercedes-Benz investește într-un start-up care produce oțel fără emisii

Mercedes-Benz va cumpăra un pachet de acțiuni în start-up-ul suedez H2 Green Steel (H2GS), cu scopul de a introduce oțelul fără emisii de CO2 în producția mașinilor.
Miercuri, 05 Mai 2021 | Industrie

Șeful Stellantis: “Vom respecta țintele de emisii în acest an fără ajutorul Tesla”

Grupul Stellantis își va atinge țintele de emisii în 2021 fără să mai cumpere “credite” de la Tesla, potrivit declarațiilor făcute de CEO-ul Carlos Tavares.
Miercuri, 31 Martie 2021 | Economic

Constructorii auto fac un apel către țările UE: “Dezvoltați infrastructura pentru mașinile electrice!”

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) susține că industria auto poate suporta norme mai dure privind emisiile de CO2, numai cu condiția ca țările UE să-și asume dezvoltarea infrastructurii de încărcare pentru mașinile electrice.
Joi, 21 Ianuarie 2021 | Industrie

Volkswagen a ratat țintele de emisii în 2020: grupul estimează penalități de cel puțin 100 de milioane de euro

Volkswagen a anunțat că a ratat “la limită” respectarea normelor de emisii în 2020 și acum va primi o amendă de cel puțin 100 de milioane de euro la nivel de grup.
Vineri, 08 Ianuarie 2021 | Industrie

Mercedes susține că a atins țintele europene de emisii CO2 în 2020: “Am vândut 160.000 de mașini electrice și hibride”

Mercedes-Benz anunță atingerea emisiilor de CO2 după ce vânzările sale de mașini electrice s-au triplat și au ajuns la 160.000 de unități în 2020. Nemții pregătesc extinderea gamei EQ cu 4 modele electrice în 2021.
Joi, 29 Octombrie 2020 | Industrie

Jaguar Land Rover: “Ne așteptăm la o amendă de 90 de milioane de lire sterline pentru nerespectarea normelor de emisii”

Grupul Jaguar Land Rover a anunțat că se așteaptă să primească o amendă de 90 de milioane de lire sterline din partea autorităților europene pentru că nu va putea respecta normele de emisii ce vor intra în vigoare în 2021.
Joi, 04 Iunie 2020 | Industrie

UE critică producătorii auto pentru creșterea emisiilor CO2 în ultimii trei ani: “Trebuie să reducă semnificativ media emisiilor pentru a respecta țintele începând din 2020”

Uniunea Europeană avertizează producătorii auto că trebuie să reducă semnificativ nivelul emisiilor de CO2 pentru a respecta ținta de 95 de grame pe kilometru începând din 2020. Emisiile mașinilor vândute în Europa au înregistrat creșteri consecutive în ultimii 3 ani, cu 121.8 grame în 2019.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 04 Martie 2020 | Industrie

PSA se află în grafic pentru respectarea emisiilor CO2 în 2020: “Am avut vânzări consistente de mașini diesel și vehicule electrificate în ianuarie și februarie”

PSA susține că vânzările consistente de mașini diesel și vehicule electrificate au permis grupului să respecte țintele europene privind emisiile CO2 în ianuarie și februarie, după cum a declarat CEO-ul Carlos Tavares. “Respectarea emisiilor în Europa este obligatorie pentru PSA și până acum suntem în grafic,” a spus Tavares.
Marti, 28 Ianuarie 2020 | Masini electrice si hibride

Volvo vrea să respecte emisiile de CO2 cu ajutorul hibrizilor plug-in: “Nu avem de gând să plătim amenzi la Bruxelles”

Volvo vrea să-și mărească vânzările de hibrizi plug-in în Europa, la un sfert din total în acest an, astfel încât să evite plata unor amenzi pentru nerespectarea țintelor de emisii CO2 impuse de Uniunea Europeană. “Nu avem de gând să plătim amenzi la Bruxelles. Vrem să folosim banii pentru dezvoltarea produselor,” a declarat CEO-ul Volvo.
Luni, 30 Septembrie 2019 | Industrie

Volkswagen anunță că productivitatea fabricilor a crescut “peste așteptări”: “Am reușit să scădem costul de producție per vehicul”

Volkswagen se laudă cu o productivitate “peste așteptări” a fabricilor sale, ținta anuală de 5% fiind depășită. În plus, nemții susțin că, pentru prima dată din 2013 încoace, au reușit să scadă costul de producție per vehicul.
Vineri, 13 Septembrie 2019 | Masini electrice si hibride

Cancelarul Merkel vrea un preț pe emisiile CO2 pentru stimularea dezvoltării mașinilor electrice: “Trebuie să susținem inovația în această direcție”

Cancelarul german Angela Merkel vrea să stabilească un preț pe emisiile CO2 și spune că acest lucru va stimula inovația în dezvoltarea mașinilor electrice. Merkel consideră că toate inovațiile din domeniu ar trebui să aibă ca obiectiv reducerea emisiilor.
Joi, 12 Septembrie 2019 | Industrie

Șeful Daimler spune că atingerea emisiilor de CO2 va fi o “provocare semnificativă”: “Avem vehiculele potrivite, dar nu putem impune clienților ce să cumpere”

Respectarea țintelor europene de emisii CO2 în 2021 va fi o “provocare semnificativă”, consideră Ola Kaellenius, șeful Daimler. “Avem vehiculele potrivite, dar nu putem impune clienților ce să cumpere,” a spus conducătorul grupului german.
Miercuri, 26 Iunie 2019 | Industrie

Studiu: Volkswagen și Fiat-Chrysler riscă cele mai mari amenzi pentru nerespectarea țintelor de emisii din 2020: Volvo și Toyota sunt scutite de griji

Grupurile Volkswagen și Fiat-Chrysler riscă amenzi de 1.8 miliarde euro, respectiv 750 de milioane de euro, dacă nu respectă țintele de emisii CO2 pentru anul 2020, potrivit unui nou studiu de piață. Același studiu menționează că Volvo și Toyota nu au nicio grijă din acest punct de vedere.
Luni, 08 Aprilie 2019 | Industrie

Fiat-Chrysler va “închiria” mașini Tesla cu sute de milioane de euro pentru flota proprie: grupul vrea să reducă nivelul emisiilor și să evite amenzile UE

Fiat Chrysler va plăti Tesla sute de milioane de euro pentru ca vehiculele electrice ale americanilor să fie incluse în flota sa. Astfel, media emisiilor pentru vehiculele FCA va scădea la un nivel tolerat de Uniunea Europeană, iar grupul va scăpa de eventuale amenzi pentru încălcarea legislației.
Miercuri, 22 Noiembrie 2017 | Industrie

Subaru WRX STI, la final de drum: producția sedanului de performanță va fi oprită anul viitor în Europa

Subaru a anunțat că producția modelului WRX STI va fi oprită în Europa la mijlocul anului viitor. Japonezii spun că sedanul lor nu are cum să supraviețuiască în condițiile unor limite tot mai stricte privind emisiile de CO2.

Tag-uri similare

Fiat, Volvo, Marea Britanie, emisii, emisii CO2, Volvo V70
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru