Regiunea Bruxelles vrea să interzică mașinile diesel din 2030 şi cele pe benzină din 2035

de Paul Cosma
Sambata, 26.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul regional din Bruxelles a anunţat vineri interzicerea mașinilor diesel începând din 2030 şi a mașinilor pe benzină din 2035, în încercarea de a atinge obiectivul Uniunii Europene privind neutralitatea emisiilor de carbon în 2050.

În luna martie, nouă state membre UE au cerut Comisiei Europene să stabilească o dată fermă de la care să fie interzisă vânzarea de noi automobile echipate cu motoare diesel şi pe benzină în Uniunea Europeană, în ideea de a alinia sectorul transporturilor cu obiectivele climatice.

Comisia Europeană urmează să propună standarde mai stricte privind emisiile de CO2 pentru noile autoturisme din Europa, în cadrul unui pachet mai amplu de politici ce va fi anunţat în data de 14 iulie, pentru atingerea obiectivului său privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în UE cu cel puţin 55% în 2030, comparativ cu nivelul din 1990, şi să direcţioneze blocul comunitar spre neutralitate climatică în 2050. 

Autoritățile din Bruxelles au anunțat că vor interzice mașinile diesel din 2030 și cele pe benzină din 2035, în contextul tranziției către un sector auto fără emisii. Interdicţia se va aplica şi vehiculelor care rulează cu GPL precum şi automobilelor hibride începând din 2035.

Scuterele diesel vor fi şi ele interzise în regiunea Bruxelles începând din 2025, în timp ce scuterele cu motoare pe benzină vor fi interzise din 2028, iar motocicletele vor fi permise numai până în 2035.

Potrivit Agenţiei pentru protecţia mediului din Bruxelles, transportul rutier este responsabil pentru 30% din emisiile totale de CO2 în regiunea Bruxelles, iar aceste emisii au rămas la un nivel constant începând din 1990.

Pentru a compensa eliminarea autovehiculelor cu motoare diesel şi pe benzină, guvernul regiunii Bruxelles intenţionează să instaleze 20.000 de staţii de încărcare electrice şi de asemenea să investească sume mari în mobilitate, inclusiv aproape un miliard de euro în transportul public numai în 2021 pentru a îmbunătăţi oferta şi accesibilitatea. 

Via Agerpres

Comentarii (65)

  • Raportul Matic
    Nimic sa te mire de la curcubeistii dezaxati!Pe cand interzic si pesticidele,E-urile din mancarea procesata la greu,nitritii si nitratii,mancarea frumos ambalta dar doldora de zahar sa dea dependenta si mascat dulcele cu acid citric? Globalizarea cand o interzic,sau vapoarele cu chinezisme din marile porturi europene or scoate cel mai pur oxigen pe cosul de evacuare,dar avioanele?Defrisarile? Incinararile ilegale de pe la noi nu pun probleme de inchid ochii cand le ardem gunoaiele?
    39 10
  • Sa-mi arate si mie mai marii de la brucsel un scuter diesel ca io n am vazut pana acum.
    24 5
  • pai daca e vorba de gaze de sera ar trebui sa intrezica mai intai motoarele pe benzina ca alea emit mai mult CO2 si apoi Diesel nu invers.
    Cred ca saracii politruci de la varf nici ei nu mai stiu ce vor. Stiu doar ca vor sa ne salveze cu orice pret.
    Si scuter Diesel?!?! Pai nu exista asa ceva! Chiar ca sunt varza astia. Acesti bolnavi care ne conduc.
    25 8
  • Edikkk
    Pe nimeni nu interesază cu ce face transportul, atât timp cât este 100% verde.

    Soluţiile există, doar trebuie aplicate. Nimeni, dar nimeni din zona petrolieră până la şoferi NU AU PLĂTIT OXIGENUL CONSUMAT şi DAUNELE IMENSE făcute atmosferei.

    Cât timp un autoturism te duce din A în B, şi este şi 100% verde, de ce ai fi împotrivă?

    Bravo Capitalei Europene care dau tonul în civilizaţie.
    8 39
  • @edikk
    Nu mai manca atata prajitura musuroi de cartita ca ti se apleaca!
    20 8
  • @PsEdikk
    "Vacile sunt de două feluri. Alea care poluează planeta şi alea care o salvează"-Ielon a lu Muskă
    17 5
  • taxa pe oxigen
    deci Edickk trebuie sa platim acum taxa pe oxigen?!?!? De ce?
    Adica daca eu respir fac pagube atmosferei?
    Si trebuie sa platesc?
    Daca fac focul sa ma incalzesc trebuie sa platesc?
    Daca ar pamantul cu tractorul trebuie sa platesc oxigenul? Cand car productia de grau si porumb la siloz cu camionul trebuie sa platesc oxigenul?
    Cui trebuie sa platesc? Cine e posesorul de oxigen caruia eu trebuie sa-i dau bani si de unde a primit el oxigenul?
    Nu mai ajunge oxigenul la toata lumea?
    Eu credeam ca CO2 -ul e problema.
    Poti sa-mi raspunzi?
    28 6
  • Edikkk
    @taxa pe oxigen

    Când depăşeşti 100 la IQ o să înţelegi singur
    8 33
  • Ce-i maestre, cand nu aveti argumente treceti la injurii? Nu e demn de o peroana cu un iq asa ridicat ca dvs. Explicati-i omului de ce trebuie sa dea bani? Si cu ce se va imbunatati viata lui daca tot i se iau banii?
    Sunteti aici pe o platforma de dezbateri. Puteti impartasi din desteptaciunea dvs. si altora care nu vad inca lumina intelepciunii.
    18 1
  • Papilomul vitruvian
    @iedikk,sa-mi faci si mie nota la oxigen si sa-mi treci pe bon si 10% ciubucul tau. Peșin platesc KăKard n-am! Data viitoare cand mai vin doar cu 90 de lei la mine bani de doo-trei gafaieli,sa ma anunti sa nu depasesc si-mi tin respiratia cat sa ma incadrez in ei.
    12 2
  • Edikkk
    Atmosfera este a tuturor. Aerul conţine, cum bine ştim, oxigen şi azot (marea majoritate, etc).

    Ei bine, când tu arzi petrol sau gaz metan din subsol, depus de milioane de ani, în atmosferă, această ardere are loc prin crearea de CO2, CO, NOx, etc
    Oricum, în linii mari, "mănânci" din oxigenul din atmosferă în mod iremediabil.

    Pentru că acest carbon nu provine din păduri, de la suprafață.

    De aceea peleții sau gazul din gunoi natural (fructe, cereale, legume, etc) sunt consideraţi energie verde, pentru că respectă ciclul natural al carbonului.

    Petrolul şi gazele, sunt dezastruase în schimb.

    Acum, unii spun taxă de oxigen, alţii taxă de carbon, alţii taxă pe dioxid de carbon, contează mai puţin, toate sunt corecte (CO2 conţine şi carbon şi oxigen)
    Importantă este ideea, cauza, efecte, avantaje, dezavantaje, dreptate, legalitate.

    Exemplu : sunt ţări care sunt 100% verzi dar atmosfera lor este poluată de altă ţară care este 100% neagră.

    Cei din urmă, trebuie să plătească.

    Dar dacă ai o ţară cu 80% verde şi 20% negru, iar alta 30% verde şi 70% negru?
    Uite aşa au apărut certificatele verzi, aka pe tona de CO2.

    Simplu şi eficient.
    4 20
  • Edikkk
    Înainte ca unii cu ura să voteze negativ, gândiţi-vă dacă va plăcut vreodată când unii ardeau aşa vreo 3-4 cauciucuri de maşină de împuțeau un cartier întreg ! Mai ales acum 20-30 de ani.
    Vara când era şi foarte cald, geamuri deschise , AC nu exista sau era un moft,
    garda de mediu nu exista sau se ocupa de şpagă şi respirai porcăria de cauciuc ars.

    Era corect???
    7 21
  • Edikkk
    Ehhh.... întrebarea este: ar trebui să fi plătit cei care ardeau cauciucuri?

    DA, ar fi trebuit.

    PS mai sunt şi mincinoşi precum Putin / Rusia care zic, domnule nu avem cu ce să ne încălzim...

    Suedia vecină, tot nordică, are 80% din încălzirea caselor cu pompă de căldură (de obicei sol apă, dar sunt şi apă apă, aer apă, etc)
    Ele merg pe curent, iar în Suedia 40% este nuclear şi 30% hidro.
    Încălzirea în oraşe se face şi cu biomasă.

    Deci se poate renunţa la carbon, soluţii există deja, doar că industria petrolieră şi a gazelor şi ţările gen Rusia, Arabe preferă să mintă cu neruşinare şi cu bună ştiinţă, pentru că îi interesează DOAR banii.

    În România mor cât? 23.000 datorită poluării?
    Nu toţi sunt datorită motorinei, benzinei arse, dar cât, măcar un 5000 pe an doar că visăm minciuni putiniste "diesel deasupra tuturor"

    Mda
    6 22
  • Edikkk
    Dar vai, explică,.... şi explic... şi vine primul inteligent şi frige votul negativ.

    Mda, mai marea ruşine.

    Dar asta e, fiecare trăieşte cu ce are.
    4 21
  • @edikk
    Sa inceapa cu vapoarele care ard pacura la greu,unul mic cam 40tone in 24 de ore,non euro,0 norme de poliare.. Sa le treaca pe motorina normala cu continut scazut de sulf si 10% biodiesel,sa le puna egr,filtru de particule si injectie de uree si sa le faca "itp-ul" pe bune o data pe an,ca stii tu,primele 10 vapoare ca marime din lume polueaza cat toate masinile la un loc+ ca m-am cam saturat sa-mi iau usturoi de la supermarket venit din china cu vaporul. Ce zici,incepem si cu vapoarele,porturi mari prin Europa care sunt imputite de ele berechet,deci,de ce nu ii "chelesc" si pe ei? Bine ca se da Europa eco dar Americile si toata Asia polueaza cat vor ele,oare in Mumbai tot la fel vor face,le interzic p'alea pe benzina in 10 ani?Ok,sa se interzica,ba,dar sa se interzica tot:vapoare,avioane,tractoare si tir-uri,locomotive...tot ce nu e electric,ce atata dubla masura cu masinile,devastam tot economic,tu o sa ajungi primul care o sa alerge iar cu sulita in mana si frunza(de leustean)inaintea "rusinii".ps,Ziceam mai sus,nu mai pot politrucii de la ue de sanatatea noastra,totul e control,interzis si luat bani!
    11 4
  • Clique
    Obosiții de la Bruxelles întâi să măsoare cât poluează un avion doar la decolare, apoi vapoarele.

    Să zică obosiții ăștia câte tone de combustibil se folosește la un avion doar la o cursă

    După să comenteze despre mașinile mici.

    Așa îmi este scârbă de propaganda asta.

    Deci fără hibride, fără GPL.

    Păi bă băiatule, sari niște pași cași când ai fi în facultate și liceu, doar să forțezi piața să-ți cumpere pocnitorile.

    Binențeles că vor veni ecologiștii, că uite domle că nu este așa. vaporul este în largul oceanului, iar avionele sus în aer...

    Așa și ? Poluarea nu circulă sau cum ?

    Emisiile lăsate de avioane în aer, stau pe loc nu?

    Emisiile lăsate în mări și oceane stau pe loc nu?

    De ce nu zic, papuașii ăștia "civilizați", unde se duc o mare parte din deșeurile UE-ului ?

    Vreți să interziceți diesel pe mașinile mici, ok.

    Dar nu vă atingeți și de benzină.

    Acum 2 ani și ceva urlați ca lumea să renunțe la diesel, să cumpere benzină.

    După ce piața a început să cumpere benzină, hop, apare "studiu" cum că și benzina poluează mai ceva ca diesel, iar lumea să cumpere hibride și/sau electrice.

    Acum recent, gataaa și cu hibridele, prostimea să cumpere doar electrice.

    Bă voi credeți că toată lumea este tâmpită și înapoiată...
    Hai sictir pe direct din partea mea obosiților ăstora din UE.

    Efectiv îmi este greață..
    21 5
  • Brucsel
    Am ajuns sa o vad si pe asta: taranilor fara wc in casa le este greata de masurile luate de un guvern aflat la 1500km distanta.
    4 15
  • Edikkk
    @@edikk
    la 27.06.2021, 11:52

    Cred că ai IQ mult sub 50.

    Dacă ai 3 ramuri ale transporturilor: rutier, aerian, fluvial / maritim iar ştim că dăm de dreaq şi putem face DEJA DE AZI (de fapt Tesla vinde maşini de ani de zile, demonstrând că se poate) parte rutieră COMPLET VERDE

    CE FACEM?

    Zicem aaaaaa.... plângem ca o babă proastă că vapoarele şi avioanele poluează şi nu mai facem nimic???!!!??!?

    Sau CU ATÂT MAI MULT trecem să facem cel rutier verde, măcar rezolvăm o treime din problemă???

    Suntem într-un mare... kkt.... vezi Cehia!!! Mijlocul continentului European are tornade, taifun....

    De cele 3 tornade din largul mării din Mamaia, vă mai aduceţi aminte?

    Lucruri care nu s-au mai întâmplat niciodată (sau de mii şi sau zeci de mii de ani)

    Şi este doar vârful vârfului aisbergului ce stă să vină.

    Şi ce facem? Plângem?
    Sau găsim soluţii?
    Şi le aplicăm?

    La transport rutier soluţiile există! Culmea.
    Şi când să le aplicăm.... că nu poate să facă Bucale Viena, dus întors, fără oprire şi cu pişu în sticla de plastic...!!!

    Că e limitată viteaza la 180 km/h !!!

    ASTA E PROBLEMA?

    Unii sunt dezaxaţi rău...

    Mda
    4 15
  • @edikk
    Sa faceti ecologie si socialism pe banii vostri,ba!O sa se sparga flatulenta voastra cu electrixele in maximum 5-10 ani,din pacate dezaxatii de la brucsel urmaresc altceva.
    https://www.transportenvironment.org/press/luxury-cruise-giant-emits-10-times-more-air-pollution-sox-all-europe’s-cars-–-study
    9 3
  • @eDick
    Urmatorul turat de diesel ti-l dedic tie.
    9 3
  • Citind comentariile pe aici observ ca Edik e singurul care a cazut victima propagandei cu apocalipsa eco. Restul par sa se fi desteptat si nu mai adera la minciunile ecomarxiste.
    Deci Edik cati bani esti tu de acord sa platesti taxa de oxigen pentru rabla ta cu ICE. Zic rabla pentru ca e evident ca ti-e rusine sa ne spui ce e.
    13 5
  • O laie. Daca as avea bani aș cumpăra ceva plug in hibrid. Daca as alimenta de 2 ori pe săptămână pentru mine ar fi suficient sa merg doar electric. Nu știu cât va ține bateria , sper sa tina 100000 km sau zece ani. Problema e că una d asta e cam 35000 de euro. O mașină normala bate spre 20000 sa zicem. De 15000 de euro Inteleg că salvez planeta, da banii ăștia mie nu îmi pica de nicăieri. Deci prefer sa merg cu o mașină de 20000 de euro chiar daca la final voi plăti mai mult TCO. Asta e.
    6 2
  • comportament de oaie placida. la sfarsit vei accepta sa fi si taiat.
    8 4
  • Edikkk
    Dle Nsrei.... în ce oraş locuiţi? Nu ziceţi. Mă interesează doar la ce altitudine.

    https://www.netflix.com/ro/title/81336476

    Dacă se topeşte gheaţa de pe Groenlanda, apele mărilor creşte cu 7 metri.
    Antartica de Vest, cu 5 metri, restul Antarcticii 50 metri.

    Deci vreo 62 metri. Tot ce este sub 62 metri va fi sub apă sărată.

    Deci toate oraşele de la litoral şi de la Dunăre, dispar! Constanţa, Mangalia, Tulcea, Galaţi, Brăila,... şi gen jumătate de Bucureşti din start... samd

    Şi ăia 10.000€ diferenţă când nu o să mai ai casă, apartament.... va mai conta?

    Când zeci de milioane de egipteni vor emigra?

    Siria a fost o glumă mică, pe lângă ce va urma.
    3 14
  • @edi K K
    Aha,acu' ceva ani bagau astia panica in oi cu gaura in stratul de ozon care se marea si topea gheata de la Polul N(unde e doar gheata si atat) si crestea nivelul marilor,Londra disparea,Barcelona,etc,panica ! Au lasat-o mai moala cu minciunica,orice destept asa ca tine cu IQ-ul 500 putea umple un pahar cu gheata complet si sa astepte sa se topeasca,rezultatul?Apa in pahar ramane sub jumatate.Groelanda oricum o sa ajunga in viitorul foarte indepartat sa nu mai aiba gheata,se schimba polii magnetici,etc.o sa se incalzeasca intr-o parte si o sa se raceasta in alt loc de pe glob.
    *Vezi ca e apele marilor cresc nu "apele mărilor creşte''.ca orice semianalfabet,ai pretentia sa se uite lumea la ce scrii pe aici si sa te ia in serios,macar esti comic...Altceva?Ce te mai panicheaza?Se stinge soarele,explodeaza super vulcanul Yellowstone,cutremur de 10 grade,se desertifica Europa?PSS Te-ai vaccinat de viroza asta banala?Chilotul pe botic il porti?A,vezi ca dupa spusele alora care te vrajesc pe tine,petrolul trebuia sa fie secat complet de vreo 2-3 ani!
    9 3
  • incredibil
    nici mai mult nici mai putin decat 62 de metri.
    Si cand incepe Edica?
    Nu de alta, dar sa-mi aranjez unditele ca se apropie marea de mine si nu sunt pregatit.
    Deci zi-ne cand se scufunda Delta Dunarii ca asta e cel mai jos pamant din Romania.
    8 2
  • Edikkk
    @@edi K K
    la 27.06.2021, 22:33

    Comparaţia cu paharul cu gheaţă e proastă.
    Gheaţa din Groenlanda, Artica şi Antartica se află PESTE nivelul mării.

    Deci ai situaţia paharului plin cu apă deja şi adaugi multă gheaţă.... iar apa o să dea pe dinafară.

    "se răceşte în altă parte a globului" sau "covid nu există"

    Da, nota 4, stai jos, eşti varză
    3 8
  • Pentru edikk
    Sunt bine, mersi de grija. Stau mai la deal, că doar n am bani sa iau apartament pe plaja la mamaia. Cât despre electrice, când India și China o sa fie verzi, atunci o sa mi iau și eu ceva eco. Până atunci mai aștept...
    8 3
  • hai dom profesor nu va suparati. Ziceti, Delta Dunarii are altitudinea medie de 1 metru. Cand ar trebui sa fie scufundata? Daca peste 100 de ani ca urmare a incalzirii globale creste nivelul marii cu 62 de metri, asta inseamna ca in vreo 2-3 ani de acum incolo delta va fi un mare golf al Marii Negre. Asa sa fie? Spuneti dom profesor cu iq cat calota polara.
    9 2
  • mircea badea
    bravo, bruxel! pune-le la pamant, inapoi la dinozaure cu ele! toti cu bicle electrice! wheelie all day!
    7 4
  • @edikk
    Macar uita-te la poze
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Aisberg
    2 2
  • Primaria Bruxelles
    Nu stiu daca realizeaza cineva, dar aceste masuri sunt luate de administratia locala din Bruxelles!

    Nu este vorba nici macar de guvernul Belgiei, este vorba de administratia locala din Bruxellles.

    Am prieteni care locuiesc in Bruxelles si nu sunt deloc nemultumiti de conditiile de acolo!

    Chiar sunt uluiti de atentia la detalii privind calitatea vietii! Geamurile de la pareter trebuie in mod obligatoriu sa fie securizate, fiecare casa trebuie prevazuta cu aparatura pentru monitorizarea calitatii aerului si cu instalatie de schimbare a aerului....cand si-au terminat de construit casa, a venit cineva de la Primarie si a verificat daca functioneaza toate instalatiile...
    sistem mecanic de ventilare cu clapa, prin profilul de tamplarie, au de zeci de ani!

    Televiziunile prezinta doar stiri verificate, exista institutii care monitorizeaza tot audio vizualul. Exista reglementari stricte privind sanatatea psihica a populatiei. Exista reguli stricte si pentru dezbateriile electorale. Pentru titluri cum suntem noi obisnuiti pe la unele televiziuni: "Romania in pragul razboiului civil", "Cu cat se maresc pensiile", "Un om politic a vandut copii" - platesti niste amenzi astronomice, se inchide televiziunea si te si aresteaza! Nu te scapa nimeni!
    4 9
  • Seriff
    Bine ati venit in comunism doamnelor si domnilor!
    8 3
  • Octavian
    Au si cur-cubeu la geamurile de la parter?
    8 5
  • Primaria Bruxellistan
    Asa este. Totusi ce facem cu minaretele alea care se inmultesc cu fiecare an ce trece. Deocamdata situatia e relativ stabila ca inca nu s-a ajuns la masa critica. Dupa aia sa vezi.
    Cred ca puritatea aerului er trebui sa fie ultima lor problema.
    12 4
  • @Octavian
    Homosexualitatea si avortul exista de cand lumea!

    conform datelor statistice:
    - 10% din populatie foloseste mana stanga, piciorul stang - sunt stangaci
    - 5% din populatie sunt LGBT - asa se nasc
    - 45% dintre romani sunt analfabeti functional - nu pot urmari o idee simpla

    Eu mi-as face griji pentru cei 45% - sunt cea mai mare amenintare!

    Trebuie sa intelegem ca pentru Occident sunt aspecte care nu se negociaza si reprezinta crezul a peste 80% din populatia vestului:
    - Statul de drept si Independenta justitiei
    - Drepturile omului (inclusiv drepturile minoritarilor sexuale)

    Aceasta abordare este total diferita fata de cea din est unde Rusia si tarile islamice au cam aceeasi abordare: religia se cam amesteca cu statul, barbatul dispune cum doreste de copii si de sotie.

    Eu nu ma simt amenintat de drepturile LGBT, ca tata, ma simt in nesiguranta cu popii care agreseaza copiii prin seminarii si cu primarii care violeaza fete de 12 ani, iar statul ii face scapati:

    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/primarul-din-stefanestii-de-jos-si-alti-doi-barbati-retinuti-in-cazul-fetei-de-12-ani-violate-au-fost-eliberati-1560157

    Pe voi cum va afecteaza drepturile LGBT?
    7 14
  • Edikkk
    Aşa este dle @Octavian
    la 28.06.2021, 10:40

    drepturile LGBT trebuiesc apărate pentru că şi ei sunt cetăţeni, şi nu trebuie nimeni discriminat pe diferenţe de sex, religie, culoarea pielii, etc

    Ştiţi ce e mai grav, că în WC România, primarul pedofil a fost reales primar

    Asta spune multe....
    3 14
  • @edikk
    Asa e,edikk,d'aia ii iau pastia de la gradinita,cată The Drag Queens Reading To Kids in Libraries pe net sa vezi normalitatea,cum sa afecteze psihicul fragil al copiilor asa ceva,la iq-ul vostru...
    3 4
  • Octavian
    Saracutii de ei, sa le protejam drepturile si sa le dam si un ajutor de handicap.
    9 1
  • @Octavian
    Oamenii aia asa se nasc!

    Inainte de a arunca cu piatra, stau si ma gandesc... am doi copii, daca unul din ei o ia pe alte cai...ce fac? Nu mai vorbesc cu ei? Ii condam public? Ii consider criminali, proscrisi?

    Doamne fereste! Nu-mi doresc asa ceva! Nu cred ca e vreo bucurie pentru vreun parinte!

    Din aceasta cauza ar trebui sa fim prudenti si toleranti!

    S-ar putea ca viata sa-ti dea niste lectii mai profunde si mai dureroase decat orice ideologie sau crez!
    5 11
  • Seriff
    Aici nu e vorba ca are cineva ceva cu ei, nu au decat sa faca ce vor, dar in privat, nu toata ziua sa isi afiseze steagul peste tot si sa ni se bage pe gat propaganda asta, nu vreau sa deschid google si sa vad steagul, nu vreau stadioane iluminate in culoarea curcubeului, sa ne lase cu porcariile astea
    12 1
  • @Seriff
    De acord!

    Atunci subiectul este altul: decență

    Atunci cand discutam de decență indiferent de orientare sexuală, totul incepe să capete sens!

    Totul ține de exprimare si de mesajul care ajunge la procentul de analfabeți funcțional!

    Dacă nu avem grijă la mesaj, se naște ura!
    5 5
  • da mai, poate asa se nasc. Insa nu reprezinta ceva normal nici pentru natura nici pentru societate. Nu are nimeni nimic cu ei, ne pare rau pentru erorile naturii. Nu ne intereseaza ce fac in privat insa cand prozelitismul, propaganda si exhibitionismul lor dau buzna in casa si familia mea perimte-mi sa iau atitudine. Nu vreau sa vada copii mei nimic din manifestarile desantate si destrabalate in care din pacate multi din comunitatea asta, mica de altfel, se exhiba fara rusine. Asa cum nu vreau sa vada niciun fel de obscenitati din orice directie ar veni ele. Asa ca nu e nicio discriminare. Nu inteleg de ce sunt mandrii de orientarile lor contrare naturii. Nu e nicidecum un motiv de mandrie. Eu nu ma laud la nimeni si nu simt nevoia sa ma manifest cumva pentru faptul ca sunt hetero.

    Doua concluzii se desprind rapid:
    1.Am picat in plasa scrierii de comentarii care n-au legatura cu articolul. Scuze.
    2.Edikkk e LGBTQ
    12 2
  • Edikkk
    Dle ^^^

    Cei din LGBT cum sunt indecenţi, la manifestări ??
    Că nu sunt indecenţi. Nu şi-au arătat organele sexuale !!
    Doar că au perucă şi îşi arată burta goală??

    Dar cuplurile heterosexuale care se sărută în public?

    De ce MINŢIŢI?

    LGBT nu vă place, ok, dar scuzaţi-mă dvs aruncaţi în foc vrăjitoare.

    Dar fetele şi femeile care fac topless ???

    Sau au bikini de îşi arată bucile???

    Topless este o mare indecenţă, dar nu vorbim că deh.... societatea hetero acuzatoare este cu balele curgând de-aiurea după minore sau soţiile altora.

    Ştii de ce fac manifestări?
    Tocmai ca oameni MINCINOŞI ca dvs să se manifeste şi să iasă la iveală cine este ipocrit.

    Dacă unul din copii dvs este gay sau lesbi? Ce faceţi? Viaţa coşmar ca în 1700??

    Dar dacă este copilul altcuiva, oare nu credeţi că persoana aia îşi doreşte să fie persecutată??? Înjosită??

    Asta cu să facă "în linişte şi întuneric" este o jegosenie... adică hetero au voie să îşi exprime dragostea în public, să se sărute, dar gay nu, nu au voie... trebuie să facă acasă... De ce?

    Că este unul ca dvs?

    Poate învăţaţi ceva de la viaţă. Că mai aveţi de învăţat dle ^^^
    3 13
  • Edikkk
    Concluzie: majoritatea hetero este de facto mai indecentă decât minoritatea gay (vezi topless femei vs nu am văzut niciun gay niciodată arătându-şi penisul în public)

    iar ei au dreptul la manifestări tocmai ca să se ştie că există şi că au aceleaşi drepturi ca ceilalţi cetăţeni (gen sărutat în public)
    3 13
  • Edikkk
    "erori ale naturii" "dau buzna în casa mea"

    Cine eşti tu să decizi dacă sunt "erorile naturii" ? Şi chiar dacă ar fi, orice om are un suflet şi suferă.... oare eşti tu cel care are dreptul să faci Justiţie Divină?

    "dau buzna în casa mea".... eşti omul străzii şi au manifestat pe strada "ta" ?

    Au intrat cu forţa în apartamentul tău??

    Cum?
    3 11
  • Bombonel
    @Edikk Am inteles,deci toti nudistii sunt hetero! Mai ai? Hai ca mi-ai vindecat depresia!
    6 4
  • Edikkk
    @Sheriff

    Vă spune un om bătrân ca vârstă dar foarte tânăr ca suflet

    Deşi am trăit şi în comunism şi crescut în anumite vremuri, am vederi largi şi fără ură.

    Este trist că generaţii mai tinere sunt mai din Epoca Medievală neagră ca mentalitate.
    Denotă prostie crasă.

    Ceea ce aţi scris dvs, nu vă face cinste. Îmi este mie ruşine de ruşinea dvs.

    Sunt hetero şi asta e, dar am compasiune pentru oricine care este sincer şi inocent, în mod special.

    Dvs păreţi tânăr şi asta e mai greşim, dar cei ca ^^^ sunt doar nişte ipocriţi şi ce este mai grav, că narcisismul egoist îl fac nici să se vadă pe el însuşi.

    Dar, vedem, mai evoluăm.
    2 10
  • @edikk
    Uite cata decenta!
    https://www.youtube.com/watch?v=7hLNoPxeETU
    5 2
  • Edikkk
    Eheheee greu tare cu obiectivitatea faţă de propria persoană!!

    Nu degeaba este vorba, foarte adevărată dealtfel, că
    dacă vrei să îl cunoşti pe Dumnezeu, (mai întâi) cunoaşte-te pe tine însuţi !

    Dar repede ipocriţii sar la a ataca alţi oameni, pe care nici nu îi cunosc, şi mai ales pentru fapte negative care nici nu le-au făcut (indecenţa publică!)

    Unul din cele mai mari păcate este

    să acuzi de ceva, un om nevinovat

    dar asta e, ce să îi faci, poate mai evoluăm, hai o zi bună... dacă se mai poate
    2 10
  • Seriff
    @Edikk, nu ai inteles problema, problema nu e ca are cineva ceva cu homosexualii, problema e ca nu ne intereseaza subiectul, nu vrem sa vedem steagurile alea, nu vrem propaganda, cum nu avem nimic cu negrii, dar nu ni se pare normal sa inghenucheze o planeta intreaga pentru BLM, e o diferenta majora aici.
    10 3
  • Ceea ce v-am zis de Edikkk se confirma acum.

    Si da Edica, sunt erori ale naturii. Daca tu consideri ca pe esapament se intra e treaba ta, placerea ta, dar te rog, nu ne prezenta aberatiile tale ca normale. Ca nu sunt.
    10 2
  • Edikkk
    @Sheriff "nu vrem să vedem steagurile alea"

    Dacă nu era legea de azi, îi ardeai pe rug ca pe vrajitoare

    Problema ta, nu este că nu vrei să vezi, prin a nu te uita tu (adică nu te duci la manifestări, sau schimbi canalul TV, etc)
    Problema ta este că tu vrei ca ei să nu mai facă manifestaţii

    Deci problema ta este că tu vrei îngrădirea libertăţii altuia doar că ţie nu îţi place de el

    Ai probleme grave de mentalitate. Cel mai bine le-ai combate chiar cu participarea la un astfel de eveniment, ca să înţelegeţi efectiv pe viu "fricile" dvs
    2 10
  • Edikkk
    @^^^

    O întrebare, deşi de la un ipocrit ca dvs, nu mă aştept la un răspuns sincer.

    Sexul anal între un bărbat care îl face unei femei, este normal ?

    Un astfel de individ, practic este 50% gay din start, clar 100%.

    Dvs credeţi că ei vor să sufere sau dvs vreţi ca ei să sufere. Aici e problema.
    Lipsa compasiunii.
    Aruncarea de pietre.

    Ziceaţi că ce fac în privat nu vă deranjează, după ce v-am demonstrat că minoritatea nu a fost indecentă niciodată la manifestaţii...
    dar apoi brusc vă doare acest lucru, cum fac ei sex

    Ipocrit dom'le, ipocrit .
    Sincer e mai grav decât gay-ul dvs.

    Din respect nu vă întreb dacă aţi făcut vreodată sex anal, dar repet

    Hetero care face, a făcut sex anal (cu o femeie), nu mai e hetero de mult. Este minim din start 50% homosexual.

    Nu acuz (ar fi şi culmea fiind pro LGBT), doar ca definiţie.
    2 9
  • Seriff
    Aa, pai vezi cum pui problema, adica e ''problema mea'' ca nu vreau sa vad steagul, pai atunci cand arunca lumea cu pietre in ei,de ce se simt ofensati? E problema lor, nu i-a pus nimeni sa fie popo
    9 3
  • Edikkk
    https://www.youtube.com/watch?v=7hLNoPxeETU

    OMG OMG.... un bărbat care nu îşi expune deloc nimic din organele genitale dansează.

    Pai este o paradă, care de obicei, ca la orice altă paradă sau concert, se mai şi dansează

    Dar vai ştire dezastruoasă, DOVADA, DOVADA...

    Eşti patetic. Nu este absolut nicio dovadă de indecenţă.

    Mai mult sunt 31 voturi pozitiv şi 495 de voturi negative.... cam lumea zice că nu e decât un fâs

    Dacă vrei să demonstrezi ceva, caută bine, nu te face de ruşine cu astfel de argumente care ţi se întorc în faţă.
    2 10
  • Edikkk
    Dle ^^^ aştept răspuns...
    2 10
  • Edikkk:
    "Sexul anal între un bărbat care îl face unei femei, este normal ?"
    Nu, nu este normal. Dar de ce ai tu impresia ca barbatii hetero fac asta femeilor lor? Cred ca te-ai uitat prea mult pe site-uri obscene si acum crezi ca asa se face.
    Nu este normal sa faci asta nici la femei si cu atat mai putin la barbati. Punct.
    Inca odata. Ce faci in dormitor e problema ta si a partenerului tau. Insa nu cauta sa zici ca toate aberatiile sunt normalitate si sa te mai si lauzi cu anormalitatea ta.
    9 2
  • Edikkk
    Dle ^^^

    am înţeles, mulţumesc de răspuns
    2 2
  • mircea badea
    cam toate femeile au luat-o peste tot, dar nu de la toti.. ;)

    astia nehetero trebuie vindecati, secolul asta sigur vom gasi tratamentul pentru ei (si cauza pt embrionii umani, tratati inainte sa se nasca).
    3 3
  • Psihiatrul
    Edikkk mai lasa siturile pornografice ca te-au smintit la cap. Nu mai faci diferenta intre normal si anormal.
    7 2
  • @Automarket
    Baieti, voi va simtiti bine cand vedeti ce a ajuns site-ul asta?

    Inteleg, totusi, ideea: daca aveti trafic inseamna ca sunteti populari. Pe acelasi principiu si coorvele sunt populare dar nu si le doreste nimeni ca neveste.

    Cam asta a ajuns acest site.
    0 4
  • La asa articole, asa comentarii.
    0 0
  • Seriff
    Abia astept sa vina ziua cand se vor interzice si masinile electrice, vor zice ca pentru fabricarea lor se polueaza grav
    3 2
  • mircea badea
    cui nu-i convine poate sa inventeze teleportarea, surse ieftine de energie verde etc...sondati prin cartile de fizica..sunati-l si pe iohanus..
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru