Cota de piață a mașinilor electrice și hibride a ajuns în România la aproape 6% în primele 6 luni ale anului

de Daniel Popescu, Foto: Renault
Miercuri, 22.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașinile electrice și hbride au avut o cotă de piață de 5.9% în primele șase luni ale anului, în creștere de la 4% în perioada similară a anului trecut.

Înmatriculările de mașini electrice au crescut cu 32% în România în prima jumătate a anului, iar cele de mașini plug-in hybrid s-au dublat, concomitent cu o scădere generală de 30% a înmatriculărilor de mașini indiferent de sistemul de propulsie.

Inevitabil, acest lucru a condus la o creștere a cotei de piață pentru mașinile electrice și hibride la 5.9%, în creștere de la cota de piață de 4% înregistrată în perioada similară a anului trecut.

Potrivit datelor oficiale raportate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), românii au înmatriculat 728 mașini electrice și hibride în luna iunie, corespunzător unei cote de piață record de 7.2%.

În același timp, motoarele pe benzină rămân preferatele românilor cu o cotă de piață de 70.1% datorită celor 7.048 de unități înmatriculate, în timp ce cota de piață a mașinilor diesel a fost de numai 22% ca urmare a celor 2.284 unități.

La nivelul primelor șase luni ale anului, românii au înmatriculat 2.889 de mașini electrice și hibride și 31.888 de mașini cu motoare pe benzină, corespunzător unei cote de piață de 65.1%. Mașinile diesel sunt preferate în continuare de 29% dintre clienți prin prisma celor 14.203 unități înmatriculate.

Datele APIA arată că Dacia Logan a fost cea mai înmatriculată mașină cu motor pe benzină în primele 6 luni ale anului, cu 4.739 unități, în timp ce Dacia Duster ocupă prima poziție în clasamentul mașinilor diesel cu 3.084 de unități și o cotă de piață de 21.6%.

Cu alte cuvinte, una din cinci mașini diesel înmatriculate în România a fost Duster.

Via APIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru