Înmatriculările de mașini noi au scăzut în România cu 30% în prima jumătate a anului: aproape 50.000 de unități

de Daniel Popescu, Foto: Dacia
Sambata, 04.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Românii au înmatriculat aproape 50.000 de mașini noi în primele 6 luni ale anului, în scădere cu 30% comparativ cu perioada similară din 2019.

Piața auto din România continuă să înregistreze o scădere puternică a înmatriculărilor de mașini noi și în prima lună de vară, potrivit celui mai recent raport al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Datele oficiale arată că românii au înmatriculat în luna iunie 10.161 de mașini noi, în scădere cu 28% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

O veste bună este că Dacia a înregistrat o scădere de numai 4.6%, semnificativ mai mică decât media pieței, după ce a înmatriculat 3.600 de unități. O altă marcă de volum care a obținut o creștere importantă a fost Toyota, cu 650 de unități (+17%), în timp ce Renault și Volkswagen au scăzut cu câte 41%.

La nivelul primelor șase luni ale anului, numărul total de înmatriculări a ajuns la 49.616 de unități, în scădere cu 30.7% comparativ cu perioada ianuarie-iunie 2019.

La acest capitol, Dacia a avut o evoluție ușor mai modestă decât media pieței, cu 14.573 de unități înmatriculate și o scădere de 31.8%.

Datele arată și câteva marci de volum care au obținut creșteri în această primă jumătate a anului, cum ar fi Fiat (541 unități, +15%) și Hyundai (3.494 unități, +3%), pe lângă o serie de mărci premium.

Între timp, scăderea înmatriculărilor de mașini second-hand este mai temperată decât în cazul mașinilor noi. De exemplu, în luna iunie, înmatriculările second-hand au coborât cu 21% la 26.552 de unități, cu scăderi pe linie pentru aproape toate mărcile.

La nivelul primelor șase luni ale anului, românii au înmatriculat în total 181.493 de unități second-hand, în scădere cu numai 16.6%. Practic, se menține proporția obișnuită din ultimii ani, și anume o mașină nouă înmatriculată la fiecare 3 mașini second-hand.

Via DRPCIV

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru