Canada va interzice vânzările de mașini noi cu ardere internă din 2035

de Paul Cosma
Miercuri, 30.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Canada vrea să interzică vânzările de mașini noi alimentate cu motorină sau benzină începând din 2035, potrivit unui anunț făcut de guvernul condus de Justin Trudeau.

Interzicerea mașinilor cu motoare cu combustie internă devine un trend tot mai vizibil la nivel internațional, cel puțin din perspectiva intențiilor anunțate de diferite țări sau orașe mari. 

Canada a anunțat și ea că va opri vânzările de mașini noi diesel sau pe benzină începând din 2035, întrucât își dorește să devină o țară neutră din punctul de vedere al emisiilor până în 2050. 

Autoritățile canadiene spun că, după 2035, doar vehicule electrice vor putea fi achiziționate de către cetățeni sau firmele locale. 

În prezent, doar 3.5% din mașinile noi comercializate în Canada sunt 100% electrice, astfel că planurile nord-americanilor sunt extrem de ambițioase. 

Marea Britanie anunțase anul trecut că vrea să interzică mașinile cu combustie internă începând din 2030. Recent, autoritățile din Bruxelles au transmis că vor să interzică mașinile diesel din 2030 și cele pe benzină din 2035. 

Via Reuters

Comentarii (7)

  • Nuuu asa, bree!!
    Noi .astia cacare conducem Canada, ne angajam ca pana in 2035, cand vom interzice masinile cu "zeama" va vom face statii de incarcare din 50 in 50 de metri si masinile se vor incarca in maxim 5 minute.
    15 4
  • Seriff
    Faptul ca doar 3.5 % din populatie a cumparat porcariile alea evidentiaza clar ca lumea nu isi doreste asa ceva, acolo este putere de cumparare, doar ca oamenii stiu ca sunt niste mizerii, cand vor interzice termicele va fi jale pentru producatori, ei in loc sa protesteze ce fac, merg cu valul.
    18 7
  • Edikkk
    Canada, ţară foarte bogată şi totuşi şi modernă.

    Bravo Canada
    5 27
  • @seriff
    Niste limitati si astia.
    Comentau unii ca in America nu se va intampla nimic... La o zi dupa apare stirea asta.
    Si alte: Alpine lanseaza modele electrice, primaria ia autobuze electrice, numai stiri din astea cu revenirea dieselurilor citesc in ultima vreme.
    Faptul ca americanii le-au dat bine cu amenzi la germani, este dovada clara ca nu vor mizerii.
    Bravos Canada, dar cam tarziu 2035. Daca se vrea ceva bun, sa se interzica din 2025. Poate mai limitam inundatii, calduri.
    5 23
  • Edikk emigrează frate in Canada si lasă-ne lasă-ne Piti lasă-ne.
    18 1
  • ce kko or sa faca aia cu electrice cand au constant -40 de grade timp de juma de an ? or sa puna o remorca cu bateria electrica atarnata de masina :))))
    13 0
  • Abraham
    Da' pe milițienii pensionari din Românica i-a intrebat cineva dacă este ok să renunțe Canada la motoarele pe ardere internă?
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru