Mașinile electrice își păstrează cota de piață de aproape 6% în România după primele patru luni ale anului: scădere ușoară pentru motoarele pe benzină

de Daniel Popescu, Foto: BMW
Luni, 25.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașinile electrice au avut o cotă de piață de 5.7% în primele patru luni ale anului, în creștere de la 4% în perioada similară a anului trecut. Motoarele pe benzină au fost preferate de 63% dintre clienți.

La fel ca în unele piețe mature din Vestul Europei, România înregistrează o creștere lentă, dar constantă în segmentul mașinilor electrice în detrimentul sistemelor de propulsie tradiționale pe benzină și diesel.

Datele oficiale raportate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) pentru luna aprilie arată că românii au înmatriculat 247 de mașini electrice și hibride, corespunzător unei cote de piață de 5.8%.

În mod surprinzător, mașinile diesel au înregistrat o creștere consistență a cotei de piață la 43.3% datorită celor 1.835 de unități înmatriculate, concomitent cu o reducere a cotei de piață pentru mașinile pe benzină la 51.2%, pe baza celor 2.183 unități înmatriculate.

Totuși, topul pentru primele patru luni ale anului nu a suferit modificări majore, în contextul în care luna aprilie a fost una cu o scădere puternică a inatricularilor ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Astfel, mașinile electrice își mențin cota de piață de 5.7% datorită celor 1.822 unități înmatriculate, în timp ce mașinile pe benzină se bucură de o cotă de piață de 63.1% cu puțin peste 20.000 de unități. Între timp, mașinile diesel au o cotă de piață de 31.2% cu 9.934 unități.

Via APIA

Comentarii (2)

  • Pai normal ca au inregistrat masinile Diesel o crestere constanta si sustinuta si consolidata. Oamenii se prind rapid cand li se livreaza intr-una povesti cu pesti, electrificari, baterii, frunzulitze verzi.

    Peste 43% cota de piata pentru cea mai buna tehnologie inventata de om pana la Anul Domnului 2020: Diesel. Cum suna asta, Edikkka? Uuuuu, nasooool, fac copiii cancer. :)) Cum e aia cu "uzate moral"? :)))

    In ce priveste stirea din articol, acele cifre sunt cel putin inselatoare cand le plasezi sub un titlu ca asta: "Masinile electrice ... cota de piata". Cand colo, e vb de masini electrice + masini hibride.

    Care masini electrice detin o cota de piata absolut insignifianta.

    Care masini hibride sunt de fapt masini absolut conventionale + o baterie de laptop dosita pe undeva pe sub scaune care de cele mai multe ori nu aduce absolut niciun avantaj cumparatorului. Consumul e uneori identic cu aceeasi masina nehibrida. Sunt doar un prilej de bonificatii guvernamentale. Asta si la noi si pe la case mult mai mari si cu apa calda curenta.

    Orice fac, viata se incapataneaza sa-mi dea dreptate cand spun ca: Zi de zi, Diesel deasupra tuturor!
    10 8
  • ACE - Craiova
    In tarile civilizate din Europa (U.K, Germania, Marea Britanie, Italia, Spania, etc.) se fac planuri concrete pentru implementarea cat mai rapida a tehnologiilor verzi, cat mai putin poluante, si in domeniul auto.

    Foarte multi dintre potentiali clienti de masini cu incarcare la priza sustin ca lipsa statiilor de incarcare constituie cel mai mare impediment in achizitia acestora (cca. 50-55% din motivele pentru care inca nu au decis sa faca acest pas....)

    Astfel, in Franta se intentioneza:
    "....așa cum s-a indicat anterior pe Caradisiac, statul (francez) ar trebui să confirme că se angajează să implementeze 100.000 de stații de încărcare începând cu 2021"

    https://www.caradisiac.com/plan-de-soutien-a-l-automobile-retrouvez-les-annonces-en-direct-183351.htm
    10 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru