Mercedes susține că a atins țintele europene de emisii CO2 în 2020: “Am vândut 160.000 de mașini electrice și hibride”

de Paul Cosma
Vineri, 08.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz anunță atingerea emisiilor de CO2 după ce vânzările sale de mașini electrice s-au triplat și au ajuns la 160.000 de unități în 2020. Nemții pregătesc extinderea gamei EQ cu 4 modele electrice în 2021.

Țintele europene privind emisiile CO2 (limita de 95 de grame pe kilometru) reprezintă un subiect sensibil pentru majoritatea producătorilor auto, iar o parte dintre ei așteaptă amenzile pentru nerespectarea acestor norme.

Nu este cazul celor de la Mercedes, care anunță că, potrivit estimărilor interne, aceste ținte au fost respectate în 2020 datorită unor eforturi considerabile în ultimul trimestru al anului.

Datele arată că producătorul german a vândut aproximativ 160.000 de mașini electrice și hibride, iar 50% dintre acestea au fost comercializate în ultimele trei luni din 2020.

Cota vehiculelor electrificate din vânzările Mercedes a crescut de la 2% în 2019 la 7.4% în 2020, iar nemții speră să ajungă la 13% în 2021. În acest an, constructorul pregătește patru lansări în gama EQ: EQA, EQB, EQE și EQS.

Via Automotive News

Comentarii (6)

 • Johnny
  Daca cu aprox. 5% hibrid si bev din total vanzari se ating tintele de emisii, e evident ca s- au plans siurea constructorii in urma cu cativa ani.
  Daca tintele erau pre ambitioase cu spuneau, un producator premium cu motoare preponderent mari, nu trebuia sa fie capabil da se incadreze.
  Deci lobby- ul constructorilor infraneaza mult electrificarea si difere de ce lasa ei sa se inteleaga.
  4 1
 • Edikkk
  Mercedes vânzând maşini premium şi lux, vinde maşini grele.

  Fiind grele multe aveau diesel.

  Dar au înţeles că cumpărătorii vor electrice astfel că Mercedes EQC a fost foarte bine primit şi pentru timizii şi conservatorii cumpărători Mercedes - au fost şi mai bine primite modelele plugin hibrid.
  3 11
 • Johnny
  Aveam un comment aici care a disparut..la fel ca alte cateva. Automarket sunt in contradictie cu linia voastra editoriala sau care- i faza?
  15 3
 • @johnny
  Obisnuieste-te cu cenzura de aici,doar daca jignesti gratuit oameni normali ai voie sa scrii,daca nu,te cenzureaza.
  3 3
 • @Johnny
  Daca scrii de pe un mobil sau esti conectat la un "net mobil" posibil sa iti apara comentariul si cu o intarziere de 24 de ore.
  1 4
 • Johnny
  Pare ca unele s-au pierdut de tot. Oi fi fost rautacios si m- au penalizat, nu neg lol. Nici regulamentele nu le citesc ca- s plictisitoare
  3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru