Mercedes-Benz investește într-un start-up care produce oțel fără emisii

de Paul Cosma
Marti, 25.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz va cumpăra un pachet de acțiuni în start-up-ul suedez H2 Green Steel (H2GS), cu scopul de a introduce oțelul fără emisii de CO2 în producția mașinilor.

Strategia Ambition 2039 presupune ca Mercedes să atingă neutralitatea din punctul de vedere al emisiilor în producția industrială, dar și să aibă o flotă cu emisii zero. 

Un pas în această direcție este ca nemții să investească în H2 Green Steel, o companie suedeză care produce oțel “verde”, fără CO2

“Cu un pachet de acțiuni în H2 GS, Mercedes Benz trimite un semnal important pentru accelerarea schimbării în industria oțelului și în creșterea disponibilității de oțel fără carbon. Ca un prim pas, investim o sumă de câteva milioane. Ca partener preferențial al acestui start-up, vom lansa oțelul verde în diferite vehicule începând din 2025,” a declarat Markus Schafer, membru al Consiliului de Administrație Daimler AG și Mercedes Benz AG. 

Compania spune că o limuzină a Mercedes Benz este construită în procent de 50% din oțel, care contribuie cu aproximativ 30% la emisiile de CO2 din procesul de producție. 

Producția de oțel fără CO2 ar putea înlocui producția tradițională, prin utilizarea hidrogenului și a electricității produse 100% din surse regenerabile. 

Via profit.ro

Comentarii (1)

  • Maine,poimaine o sa citesc si despre fonta fara carbon :))
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru