BMW și Mini vor oferi modele cu interioare vegane din 2023

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 07.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Din 2023, mai multe modele BMW și Mini vor oferi interioare complet vegane. Potrivit Grupului german, pe viitor va exista o cerere ridicată pentru astfel de interioare, mai ales în Europa, SUA și China.

În drumul său spre neutralitatea climatică (obiectiv care ar putea fi atins până cel târziu în 2050), Grupul BMW este foarte atent la materialele pe care le utilizează pentru modelele sale. Cel mai important este cât sunt acestea de prietenoase cu mediul înconjurător.

Tocmai de aceea, în 2023, BMW și MINI intenționează să lanseze primele sale automobile cu interioare complet vegane. Astfel, pielea naturală va fi înlocuită de materiale inovatoare care au proprietăți asemănătoare.

Acestea se vor regăsi inclusiv pe volan. O suprafață care trebuie să ofere o experiență tactilă plăcută, să aibă un aspect premium și, poate cel mai important, să fie foarte rezistentă la uzură.

BMW susține că introducerea unui material nou, care să acopere volanele, va face ca proporția componentelor care conțin urme de materii prime de origine animală să scadă la mai puțin de 1%. Aceste materiale vor fi utilizate în continuare, în zone care nu sunt vizibile pentru client.

Totodată, noul material cu care va fi îmbrăcat volanul reduce emisiile de CO2 de-a lungul lanțului de valori cu circa 85%, comparativ cu pielea.

Tot pentru a scădea emisiile de CO2, Grupul BMW vrea ca preșurile anumitor modele să fie realizate din așa numitul monomaterial (conține materiale ușor de reciclat).

În acest mod se vor economisi circa 23.000 de tone de CO2 și alte 1.600 de tone de deșeuri în fiecare an.

via BMW Group

Comentarii (5)

  • Foarte frumos… daaar Ecologiștii (Mircea, Edikkk @Dutz etc.) lui peste prăjit când se fac vegani??? Sau doar mașinile poluează?… hai săriți cu ipocrizia. Eu plus familia suntem de 10 ani.. sa nu mai pun alt post.
    7 0
  • Seriff
    @Dutz si ei sunt vegani, mananca doar frunze fiindca sunt rupti de foame, comenteaza de masini electrice non stop, unul nu are masina electrica, nici permis nu cred ca au.
    6 1
  • Bravo lor ! Dar, daca eu doresc o dotare gen "șaorma la lipie cu de toate, extra maioneza cu usturoi", se poate ? Sau măcar ceva cu specific vânătoresc
    2 0
  • Cel msi probabil, da. Încă au divizia BMW individual ;)
    4 0
  • Bateriile electricelor cand le trec pe vegan. Nu de alta dar jumate de tona de materiale rare pe fiecare masina nu sunt de ici de colo.
    Sa renunte la Litiu, cobalt, nichel, mangan, aluminiu, otel si sa impleteasca niste baterii din rachita si paie de grau. Hai ca nu e greu.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru