Jaguar Land Rover reduce capacitatea de producție cu 25% în următorii 5 ani


Luni, 01.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, capacitatea de producție a gigantului Jaguar Land Rover ar urmă să fie redusă cu 25% în următorii cinci ani. Până în 2039, cele două companii intenționează să producă numai mașini electrice.

Britanicii de la Jaguar Land Rover țin prima pagină a ziarelor de câteva zile. Jaguar a anunțat că urmărește o electrificare a întregului portofoliu de modele până în 2025, iar de cealaltă parte Land Rover tocmai a lansat o versiune V8 pentru celebrul Defender.

Planurile de viitor ale grupului britanic sunt însă mult mai complexe. Spre exemplu, până în 2039 ambele companii intenționează să comercializeze numai modele cu zero emisii.

Tocmai de aceea, Jaguar Land Rover urmează să dezvolte o arhitectură nouă, special pentru următoarele modele electrice. Mai mult, britanicii au anunțat o investiție de 2.5 miliarde de lire sterline pentru a-și duce planul la bun sfârșit.

În această cursă pentru electrificare, grupul va face și unele sacrificii. Spre exemplu, câteva proiecte nu se vor mai materializa (inclusiv un succesor pentru XJ) astfel că producția va scădea cu 25% în următorii cinci ani. Informația a fost dezvăluită într-o prezentare făcută investitorilor.

Totodată, Jaguar Land Rover ar urmă să concedieze aproximativ 2.000 de angajați.

În prezent, constructorul are 37.000 de salariați, dintre care 30.000 sunt în Marea Britanie.

Vestea bună este că, în ciuda acestui plan de reorganizare, grupul păstrează toate uzinele.

via Automotive News

Comentarii (1)

  • Mi se pare absurd sa se vorbeasca de 2039, tocmai ce-au anuntat ca vor un partener pentru dezvoltarea modelelor electrice, nu stiu exact care, au renuntat la XJ pe care l-au testat pana anul trecut, vor renunta la modele sportive si coupe-uri, probabil si la sedanuri, nu stiu cu ce vor ramane, au nevoie de multi bani, in aceste conditii se incadreaza la faliment in cativa ani, daca nu-i cumpara careva.
    19 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru