Land Rover Defender a primit un motor V8 supraalimentat. Unitatea dezvoltă 525 de cai putere

de Florin Ardeleanu
Vineri, 26.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover Defender are de acum o nouă versiune de top, echipată cu motor V8 supraalimentat. Aceasta este disponibilă atât în varianta de caroserie 90 cât și în cea 110.

Noul Land Rover Defender a debutat în urmă cu doi ani, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, fiind complet diferit de predecesorul său. Tocmai de aceea este un model foarte important pentru constructorul britanic de automobile.

Acum, celebrul off-roader a primit o nouă versiune de top, echipată cu motor V8.

EMBLEME V8 ȘI EVACUARE CU PATRU TERMINAȚII

Aceasta poate fi recunoscută ușor după emblemele V8 de la exterior, cele patru terminații ale sistemului de evacuare, jantele cu diametrul de 22 de inch finisate în nuanța Gri Satin Dark și după etrierii față vopsiți Albastru Xenon.

Paleta de culori include trei nuanțe: Gri Carpathian, Alb Yulong și Negru Santorini. Indiferent de alegere, plafonul este vopsit în Negru Narvik.

Pasagerii vor regăsi în habitaclu o tapițerie din piele Ebony Windsor, accente Robustec, padele cromate și un volan îmbrăcat în Alcantara. Totodată, lista cu dotări opționale include un display central de 11.4 inch.

MOTORUL V8 DEZVOLTĂ 525 CP

Piesa de rezistență este, fără îndoială, motorul V8 supraalimentat de sub capotă.

Unitatea de 5.0 litri dezvoltă 525 de cai putere și 625 Nm cuplu, pe care îi livrează ambelor punți prin intermediul unei transmisii automate cu 8 rapoarte.

În această configurație, noul Defender V8 90 atinge 100 de km/h în doar 5.2 secunde și are o viteză de top de 240 km/h. Repriza 0-100 km/h durează 5.4 secunde în cazul versiunii 110.

Lista cu noutăți mai include bare antiruliu modificate, suspensie recalibrată, mod de rulare Dynamic și diferențial spate activ, controlat electronic, oferit în standard.

via Land Rover

Comentarii (7)

  • Marele Periș
    Eu nu inteleg o chestie,Suzuki Jimny de 1.5 litri a zburat din oferta in 2021 in Europa pentru ca cica nubl respecta noxele(doar autoutilitara mai are voie sa se vanda,fara bancheta spate),dar baieteii astia indieni cu accent englezesc au voie sa vanda o masina de 5l si 525cai respectand cica normele europene.
    14 0
  • Probabil ca asta este unul dintre motivele pentru care Jaguar a anuntat ca intentioneaza sa vanda doar masini electrice. La nivel de flota ei au si ceva hibride si atunci posibil sa iasa ok per ansamblu.
    13 0
  • Off road teoretic. Practic un suv ce va fi folosit la fel ca orice suv, în oraș, la mall și pe autostradă. Off roading-ul presupune mai puține dotări, cabestan și, în niciun caz, cutie automată.
    11 0
  • Emanatie
    Pai de aceea a cumparat Suzuki practic rav4 prime si i-a schimbat farurile- ca sa iasa bine din pix per total. Jimny, Ignis desi au motoare mici nu ies bine la CO2. La plug-in bagi miniciuna cu 0.000... co2 si dai bine la calcul.asta cat nu incarci bateriile in mers. La RR si LR da bine ipace.
    10 0
  • Cam faina hardughia :)
    10 2
  • Ba merge foarte bine cutia automata in offroad, nu mai debitați prostii pe de rost.
    4 7
  • @@ds, da, da, mai ales când vrei să faci frână de motor, ori să reduci din 4 în 2, sau să pleci cu balans... Ce să-ți zic, e foarte potrivită cutia automată
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru