Jaguar Lightweight E-Type Prototype va debuta la concursul de eleganţă de la Pebble Beach

de Dragoș Băltățeanu
Marti, 12.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar va construi şase exemplare ale clasicului model Lightweight E-Type conform specificaţiilor originale. Primul va fi expus la concursul de eleganţă Pebble Beach.

Urmareste Automarket
Jaguar a decis să reînvie o bucată de istorie.
În 1963, uzina avea în plan construcţia a 18 exemplare ale modelului Special GT E-Type, un E-Type costruit din materiale uşoare. Doar 12 exemplare au fost îbnsă asamblate atunci, iar Jaguar a decis să construiască restul de şase exemplare acum, în 2014. Acest Jaguar E-Type "uşor" a fost gândit pentru circuit, iar clienţii care se vor bate pentru cele şase exemplare noi-nouţe le vor putea folosi în cursele dedicate vehiculelor istorice.
Se estimează că preţul pentru un Jaguar Lightweight E-Type va fi de un 1 milion lire sterline.

Cele şase exemplare vor fi construite conform specificaţilor tehnice originale, iar sub capotă se va afla clasicul motor cu şase cilindri în linie de 3.8 litri care dezvoltă 335 CP. Puterea va fi transmisă roţilor din spate prin intermediul unei cutii manuale cu patru trepte. Caroseria din aluminiu este principala diferenţă faţă de un E-Type normal, Jaguarul din aluminiu fiind cu 114 kilograme mai uşor. Inginerii Jaguar vor folosi tehnicile de construcţie originale, pentru ca cele şase exeplare să fie perfect originale. Jantele folosite au 15 inch şi sunt fabricate din oţel. Un hardtop din aluminiu este inclus. La interior au fost păstrate indicatoarele şi comenzile orginale, precum şi volanul din lemn cu trei spiţe. Mai există două scaune sport şi centuri de siguranţă cu prindere în şase puncte. 

Acest proiect a fost dezvoltat de către Jaguar Heritage, ce face parte din noua divizie Jaguar Land Rover Special Operations. Primul exemplar al modelului Lightweight E-Type va fi un prototip numit intern "Car Zero" şi nu face parte din cele şase exemplare ce vor fi vândute ulterior.

Acest exemplar va participa la concursul de eleganţă de la Pebble Beach.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru