Jaguar resuscitează XK: modelul britanic va debuta în 2021 într-o configurație de 2+2 locuri

de Cornel Șocariciu
Marti, 22.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar vrea să resusciteze modelul XK. Acesta ar urma să folosească platforma noului F-Type, iar voci apropiate companiei spun că sportiva britanică debutează în 2021. Aceleași surse anunță o configurație de 2+2 locuri.

La începutul anului 2014, Jaguar anunța că modelul XK se retrage complet din activitate. Oficialii producătorului britanic spuneau atunci că se vor concentra pe zona de volum a segmentului premium și vor pune accentul pe SUV-uri, iar F-Pace, E-Pace și proaspătul I-Pace confirmă decizia luată în urmă cu câțiva ani.

Acum, surse apropiate companiei spun că producătorul britanic pregătește un nou XK. Acesta va avea la bază platforma viitorului F-Type, model pe care îl vom vedea pe piață din 2019. În plus, voci apropiate companiei spun că viitorul XK va avea o configurație de 2+2 locuri, iar debutul este așteptat în 2021.

"F-Type a avut succes, iar noi iubim mașinile sportive. Am folosit pluralul în mod intenționat", a declarat Hanno Kirner, omul care se ocupă de strategia de produs din cadrul Jaguar Land Rover.

Atât noua generație F-Type, cât și viitorul XK vor miza pe familia de motoare Ingenium. Britanicii vor pregăti propulsoare cu patru și șase cilindri, iar o versiune de performanță SVR nu trebuie scoasă din cărți.

Pentru moment, nu există informații care să sugereze un posibil sistem hibrid de propulsie.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru