Jaguar şi Land Rover investesc 160 de milioane de dolari în dezvoltarea vehiculelor electrice

de Sebastian Toma
Miercuri, 25.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar Land Rover va deschide un centru pentru dezvoltarea vehiculelor electrice. Acesta va fi construit în parteneriat cu Universitatea din Warwick.

Esential 100 de milioane de lire sterline reprezintă valoarea totală a proiectului NAIC din Warwick.
Jaguar Land Rover, concernul britanic deţinut de Tata Motors, investeşte 160 de milioane de dolari într-un centru pentru dezvoltarea vehiculelor electrice care va fi construit în Regatul Unit. Centrul este realizat într-un parteneriat cu Universitatea din Warwick, urmând să fie populat în proporţii egale de studenţi şi cercetători de la instituţia respectivă de învăţământ, respectiv ingineri Jaguar Land Rover. Împreună, pe lângă dezvoltarea tehnologiilor care vor da naştere viitoarelor vehicule electrice, centrul are rolul de a aduce noi idei în industria auto.

National Automotive Innovation Campus este numele viitorului complex al Jaguar Land Rover, aşteptat să fie inaugurat în 2016. Cercetătorii implicaţi în proiect vor lucra la tehnologii care să faciliteze conectivitatea între vehicule şi la noi tehnologii de interfaţă umană, menite să îmbunătăţească legătura dintre şofer şi automobil şi să o ducă la un nou nivel.

Cei de la JLR sunt partenerul principal al proiectului şi vor fi beneficiarii secundari ai acestuia, după studenţii şi cercetătorii care vor avea acces la tehnologii şi vehicule de nouă generaţie.

Urmareste Automarket
Jaguar Land Rover are deja 200 de cercetători şi ingineri la Universitatea din Warwick. Odată inaugurat, centrul va avea în jur de 1.000 de salariaţi, spun reprezentanţii Jaguar Land Rover. În baza cercetărilor efectuate la noul centru, producătorul britanic vrea să lanseze tehnologii noi şi pentru vehiculele echipate cu sisteme convenţionale de propulsie.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • Si cand te gandesti ca inca mai sunt diverse specimene ce afirma ca "momentul masinilor electrice nu este acum"...
    6 2
  • AndreiRN
    Indieni stiu ce fac.
    Ei investesc in viitor.
    Ei importa petrolul dar au curent electric nuclear suficient.
    Eu nu sunt "investiti" in monopolul petrolier ci sunt victime.
    Asa ca vor face pasul inainte si curand restul lumi va cumpara baterii sau componente pt masinile electrice si de la ei nu numai de la Chinezi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru