Jaguar XE SV Project 8 va fi cel mai puternic model al mărcii: va avea 600 de cai putere și va fi disponibil în numai 300 de unități

de Daniel Popescu
Vineri, 26.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar a confirmat lansarea celui mai puternic model din istoria sa: XE SV Project 8 va avea un motor V8 de 5.0 litri și 600 de cai putere și va fi disponibil în numai 300 de unități începând din 2018.

Jaguar a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni lansarea unui nou model exclusivist, după o strategie începută în 2014 cu F-Type Project 7.

Noul model va purta numele Jaguar XE SV Project 8, va fi bazat pe modelul XE și va fi propulsat de un versiune îmbunătățită a motorului V8 de 5.0 litri care va produce circa 600 de cai putere.

Prin prisma acestor performanțe, XE SV Project 8 va deveni cel mai puternic model din istoria constructorului britanic, care va fi produs în numai 300 de unități, lansarea efectivă pe piață fiind programată pentru 2018.

Jaguar a testat deja un prototip al noului model pe circuitul de la Nurburgring și a publicat câteva fotografii cu acesta în versiune camuflată. Acestea arată că, spre deosebire de varianta de baza XE, noul model are o lățime mai mare , 4 evacuări și o aripă spate de mari dimensiuni.

"Noul XE SV Project 8 duce aerodinamica și performanțele la un nou nivel. Este conceput pentru entuziaști și pentru cei mai rafinați colecționari.

Prețul pentru o astfel de sportivă de performanță în ediție foarte limitată va reflecta asta", a precizat John Edwards, directorul executiv al Jaguar Land Rover.

Detaliile complete despre noul Jaguar XE SV Project 8 vor fi dezvăluite în 28 iunie, înainte de debutul modelului în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood.

Via Jaguar

Comentarii (2)

  • ....mda e binevenit ,ca de emuri ,eresuri si emgheuri ne-am cam saturat...ceva nou in peisajul performantelor...
    6 2
  • CRISTIAN
    N-AR FI RAU SA SE IA LA TRANTA CU ELE IN DTM.... CHIAR DACA E MAI STILAT... MAI NOBIL... MAI RAFINAT...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru