Jay Leno a strâns 385.000 de dolari prin vânzarea propriului Fiat 500

de Sebastian Toma
Marti, 21.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jay Leno a vândut un Fiat 500 Prima Edizione în cadrul unei licitaţii, reuşind să strângă 385.000 de dolari pentru o fundaţie care sprijină veteranii de război.

Esential 35000 de dolari era valoarea maximă de achiziţie a unui Fiat 500 Prima Edizione în Statele Unite ale Americii.
Jay Leno a vândut al doilea Fiat 500 destinat pieţei din Statele Unite ale Americii cu o sumă record: 385.000 de dolari. Totul s-a întâmplat în cadrul unei licitaţii în scop caritabil, iar fondurile obţinute vor fi donate fundaţiei Fisher House, care asigură locuinţe pentru veteranii răniţi. Exemplarul vândut de Jay Leno are şasiul numărul doi din seria Prima Edizione, fiind primul deţinător de Fiat 500 din Statele Unite ale Americii după Preşedintele Fiat. Pe piaţa americană, un Fiat 500 Prima Edizione costa 35.000 de dolari, deci sprijinul lui Jay Leno şi încărcătura umanitară a donaţiei i-a mărit valoarea lui 500 Prima Edizione de 10 ori.

Leno este un comediant american, cunoscut pentru prezentarea emisiunii "The Tonight Show" a postului NBC între 1992 şi 2009.

Ulterior, Leno a primit o emisiune cu propriul său nume, dar aceasta a fost anulată în ianuarie 2010, după care comediantul şi prezentatorul a revenit la vechea sa emisiune în locul lui Conan O'Brien. Jay Leno este cunoscut pentru colecţia sa de automobile, vedeta americană deţinând aproximativ 100 de autovehicule şi aproximativ 90 de motociclete. Leno are şi un site numit "Jay Leno's Garage" în care îşi prezintă în detaliu vehiculele din colecţie. Comediantul american Jay Leno este şi un filantrop, reuşind să adune donaţii în valoare de peste zece milioane de dolari pentru mai multe organizaţii care sprijină grupurile defavorizate.

Via Motorward

Comentarii (1)

  • dac-as stii cand se tunde jay leno...i-as lua paru si om m-as face...unele lucruri in aceasta lume sunt cum spunea unu,,2 lucruri sunt omniprezente :hidrogenul si prostii,,
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru