Jeep a comercializat 5 milioane de exemplare Wrangler

de Alexandru Monenciu
Joi, 07.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american de automobile anunță o bornă importantă atinsă de celebrul Wrangler. Off-road-erul a atins 5 milioane de exemplare comercializate.

Cu un "bunic" ca legendarul Willys, Jeep Wrangler nu avea cum să fie altfel decât unul dintre cele mai capabile modele de off-road de pe piață. Prima generație Wrangler a intrat pe linia de asamblare în anul 1987.

Având numele de cod YJ, acesta a fost vândut în 630.000 de exemplare între anii 1987 și 1995. De atunci, Jeep Wrangler a mai trecut prin 3 generații, lansate în 1996 (TJ), 2006 (JK) și 2017 (JL).

Încet, Jeep Wrangler a cucerit și inimile europenilor. În special cu diversele ediții limitate primite de-a lungul timpului, inclusiv 10th Anniversary, Golden Eagle sau Backcountry.

În 2021, europenii primesc, poate, cel mai avansat Wrangler lansat vreodată. Este vorba despre versiunea plug-in hybrid Wranger 4xe.

Acesta combină un motor de 2.0 litri, pe benzină, cu o unitate electrică, pentru un total de 380 CP și 637 Nm.

Acum, Jeep Wrangler mai sărbătorește o premieră și anume borna de 5 milioane de exemplare comercializate din 1987 și până în prezent.

Posesorul mașinii aniversare este din New Jersey, SUA, și va fi recompensat cu o serie de componente Jeep Performance în valoare de 5.000 de dolari.

De asemenea, va avea acces la evenimente exclusive Jeep.

via Jeep

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru