Jeep Grand Cherokee Trackhawk este cel mai rapid SUV pe o suprafață acoperită cu gheață: modelul americanilor a rulat cu o viteză medie de 257 km/h

de Cornel Șocariciu
Joi, 02.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep Grand Cherokee Trackhawk a devenit cel mai rapid SUV de serie care a rulat pe o suprafață acoperită cu gheață. Viteza medie stabilită în runda cu start lansat pe traseul cu lungimea de un kilometru a fost de 257 km/h. Viteza maximă înregistrată de aparatura oficialilor a ajuns la 280 km/h.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk este unul dintre cele mai rapide SUV-uri de serie. Modelul producătorului american este echipat cu un motor V8 de 6.2 litri capabil să ofere 710 CP, viteza maximă anunțată fiind de 290 km/h.

De această dată, Grand Cherokee Trackhawk a avut de "înfruntat" gheața formată pe suprafața lacului Baikal. Evenimentul s-a numit Speed Days, iar reprezentanții Jeep au fost pregătiți pentru stabilirea unui record de viteză.

Pentru a putea stabili un rezultat valid, SUV-ul de performanță a parcurs traseul de concurs de două ori. Fiecare rundă a inclus atât un start de pe loc, cât și un start lansat. Traseul pregătit de organizatori a măsurat 12 kilometri.

Viteza medie pentru startul de pe loc a fost măsurată pe primul kilometru al traseului, în timp ce viteza medie pentru startul lansat a fost măsurată la jumătatea traseului, tot pe o porțiune de un kilometru.

În cadrul rundelor cu start lansat, viteza medie stabilită de Jeep Grand Cherokee Trackhawk a fost de 257 km/h.

De asemenea, viteza maximă înregistrată de oficiali pe această porțiune a ajuns la 280 km/h.

În aceste condiții, modelul constructorului american devine cel mai rapid SUV de serie pe o suprafață acoperită cu gheață. Recordul a fost stabilt conform regulamentului FIA și a fost validat de Federația de Automobilism din Rusia.

În cazul rundelor cu start de pe loc, viteza medie stabilită de SUV-ul de performanță a fost de peste 100 km/h.

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Hm, iată o adevărată şi graţioasă cooperare ruso-americană. Mă mir că nu începe să zbiere Deep State (mai ales prin intermediul structurii sale preferate de transmitere globală a verdictelor “anti-iliberale” : Departamentul de Stat al SUA) că inclusiv acest eveniment automobilistic este rodul unui “complot” al Rusiei “putiniste”. Pentru că, invariabil, orice te-ai apuca să faci împreună cu ruşii constituie prilej de a te trezi împins cu de-a sila în maşina propagandistică de tocat a Stângii “occidentale”.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru