Jeep pregătește un viitor SUV compact: producția ar putea începe în 2022

de Paul Cosma
Luni, 01.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un SUV compact va fi primul model Jeep construit pe platforma CMP a fostului grup PSA, producția urmând să înceapă anul viitor, potrivit unor surse din cadrul companiei.

Conform unei strategii din 2018, prezentată la acea vreme de grupul Fiat-Chrysler, brandul Jeep va oferi patru modele electrice și 10 hibrizi cu încărcare la priză până la sfârșitul lui 2022. 

Pe lista constructorului se află și un SUV compact, văzut drept un rival direct pentru Suzuki Jimny. Noul model ar urma să fie poziționat în gamă sub Renegade (foto). 

Surse apropiate de situație spun că acesta va fi și primul model Jeep construit pe o platformă PSA, cu motorizări preluate de la compania franceză. Este luată în calcul și o versiune 100% electrică. 

Potrivit informațiilor neoficiale, noul SUV Jeep va intra în producție în cursul anului viitor la fabrica din Tychy (Polonia). 

Pe aceeași platformă CMP urmează să fie construite și un SUV Alfa Romeo (ianuarie 2023), respectiv un model Fiat (iulie 2023). 

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (4)

  • Johnny
    Cred ca e o gresala, un SUV compact ar fi pozitionat peste Renegade, care e subcompact. Ar fi un suv mini daca e sub...
    De asemenea Alfa va avea tot un suv compact, probabil modele" surori" cum le numeste chiar directorul firmei
    1 0
  • inexorabil
    Super-alianţa lu' peşte. Cum să cloceşti acest sacrilegiu: Jeep pe platformă PSA?! Mă rog, mă mir degeaba, căci anomalia era deja existentă din cauza “fiatizării” americancei, dar iată cum ies la iveală planurile prestabilite de PSA, recte a se folosi de prestigiul lui Opel în Europa la nivelul păturii sociale majoritare, respectiv de poziţia solidă şi globală a lui Jeep în aria tot mai gustată a CUV-urilor…Pentru că Stellantis, alias obsesia de a duce trena reginei VAG.
    1 0
  • Johnny
    Inexo, exact..au vazut la VW modelul prin care se fac bani. Masini trase la indigo cu design putin modificat si diferite sigle...din pacate asta vinde la ora actuala.
    Sper totysi sa siba ducces, nu de slta dar avem nevoue si de alte marci nu doar germane
    2 0
  • Johnny
    Scuze de erorile de tastare de mai sus, sper totusi ca se intelege
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru