Jeep va vinde doar mașini electrificate, în Franța, începând din luna iunie

de Alexandru Monenciu
Marti, 05.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep a anunțat că va comercializa numai mașini electrificate, în Franța, începând cu 1 iunie 2022. Decizia afectează modelele Renegade și Compass.

În ultima perioadă, tot mai mulți producători de automobile anunță că, la un moment dat, vor deveni pur electrici. Americanii de la Jeep vor face acest pas începând cu anul 2027, în Europa.

Până atunci, însă, Jeep o ia treptat și anunță acum că, începând cu 1 iunie 2022, va comercializa numai mașini echipate cu un sistem de propulsie electrificat (deci hibrid sau plug-in hybrid) pe piața din Franța.

Cum Wrangler și Grand Cherokee au trecut deja la motorizările 4xe, respectiv PHEV, această decizie afectează modelele Renegade și Compass.

Clienții vor avea, așadar, la dispoziție următoarele motorizări electrificate: 1.5 litri e-Hybrid, cu 130 CP, 1.3 litri 4xe cu 190 CP și 1.3 litri, 240 de cai putere.

Anul viitor, Jeep va prezenta primul său model cu zero emisii, dezvoltat pe arhitectura STLA a grupului Stellantis.

via Profit

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    de ce doar in franta? toate ar trebui sa fie prizabile.

    1,3 si 240 cai, e greseala?
    1 3
  • @mircea badea
    Nu e greseala. Cat timp exista masini electrice cu 1000 cp, nu vad de ce te mira ca se pot scoate din 1.3 + electric un 240 cp.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru