Kia analizează posibilitatea producției de mașini electrice în Europa: constructorul vrea să-și reducă dependența față de importurile din Asia

de Paul Cosma
Marti, 09.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia examinează posibilitatea să producă mașini electrice în Europa, scopul fiind să reducă dependența față de importurile din Coreea de Sud, dar și să aibă o medie mai scăzută a emisiilor. Kia are o singură fabrică europeană, în Slovacia, acolo unde produce modelele Ceed și Sportage.

Kia a anunțat o posibilă reorganizare a activității, astfel încât să micșoreze riscurile unor posibile probleme pe lanțul de “aprovizionare” dintre Europa și Asia.

În acest context, Kia se gândește să producă mașini electrice în Europa pentru a-și reduce dependența față de importurile din Coreea de Sud, dar și pentru o medie mai mică a emisiilor. Declarația a fost făcută de Emilio Herrera, directorul operațiunilor Kia din Europa.

“Producția electricelor în Europa ar minimaliza riscurile privind întreruperea aprovizionării. Știm că furnizorii noștri, LG Chemical și SK Innovation, sunt în căutarea unor variante de producție în Ungaria, Cehia și Slovacia,” a declarat Herrera.

Oficialul Kia spune că marea problemă nu este vânzarea mașinilor electrice, ci aducerea lor din Asia pe piața europeană. Kia Soul EV a avut anul trecut vânzări mai mari în Europa decât variantele pe diesel și benzină la un loc.

Potrivit lui Herrera, Kia trebuie să vândă anual cel puțin 32.000 de mașini electrice, până în 2021, astfel încât să evite amenzile UE pentru nerespectarea emisiilor.

Via Automotive News

 

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Deci acelaşi model varianta electrică s-a vândut mai bine decât benzină şi diesel, acelaşi model, la un loc !

    Ce să mai zicem.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru