Kia cee`d atinge primul său record european: un milion de maşini produse

de Bogdan Mirică
Joi, 21.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a anunţat că uzina sa din Slovacia a reuşit să producă exemplarul cee`d cu numărul un milion. Recordul a fost atins la nouă ani de la debutul în producţie.

Văzut ca unul dintre cele mai populare hatcback-uri din ultimii ani, Kia cee`d a reuşit să îşi atragă un număr generos de clienţi pe piaţa din Europa.

Simţind potenţialul Bătrânului Continent, Kia a decis în 2006 să producă cee`d în Slovacia, la uzina sa de la Zilina. O decizie inspirată, având în vedere că astăzi, la nouă ani de atunci, Kia sărbătoreşte producţia exemplarului cee`d cu numărul un milion la aceeaşi uzină slovacă.

Asamblat la Zilina doar pentru piaţa din Europa, cee`d a reuşit să atragă 21% din clienţii Kia Europa, bifând 75.960 de unităţi vândute numai în 2014. În prezent, Kia cee`d este al doilea cel mai popular produs al sud-coreenilor după Sportage.

Exemplarul 1.000.000, ieşind pe poarta uzinei.

Esential 1.000.000 de unităţi cee`d au fost produse de Kia la uzina din Zilina.
Exemplarul cu numărul un milion este un Kia cee`d GT, vopsit în culoarea Fusion White, echipat cu un motor de turbo de 1.6 litri T-GDI, produs şi el tot în Slovacia.
Exemplarul va ajunge la un client din Olanda.

Anul acesta, Kia va încerca să extindă gama modelului cee`d cu gama GT Line. Aceasta va combina aspectul sportiv al modelului cee`d GT cu toată gama de motorizări a hatchback-ului.

Comentarii (2)

  • 1 milion de cumparatori din europa care nu aveau alternativa la chia. cum poti sa iei asa ceva?
    1 5
  • excelente masini, raport pret/calitate foarte bun, sunt posesor de 7 ani al primei generatii. incantat de alegerea facuta.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru