Kia GT4 Stinger Concept: încercare de incursiune a sud-coreenilor în segmentul sportivelor

de Mircea Meșter
Vineri, 03.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu un motor de 2.0 litri și 315 CP și cu un look care aduce aminte de conceptele din cursele de anduranță, prototipul Kia GT4 Stinger reprezintă o primă tentativă a mărcii de a produce un model cu linii pur sportive.

Începutul de an vine cu vești excelente pentru iubitorii Kia, care vor fi martorii lansării primului concept ultrasportiv al mărcii sud-coreene. Acesta va vedea lumina zilei la Salonul Auto de la Detroit, în Statele Unite, și este anunțat de o imagine-teaser care ni-l înfățișează văzut din față. 

Dacă până acum se știa doar că marca asiatică va duce la Detroit un prototip sportiv, fără să aflăm prea multe detalii despre acesta în afara unei fotografii în care mașina era văzută de sus, imaginea publicată astăzi vine împreună cu o serie de informații interesante. De exemplu, aflăm că numele conceptului este Kia GT4 Stinger și că acesta are sub capotă un motor turbo de 2.0 litri care dezvoltă 315 cai putere.

Esential 315 cai putere dezvoltă motorul de 2.0 litri de sub capota conceptului Kia GT4 Stinger.
Celelalte detalii care ne interesează sunt legate de configurația interioară a modelului - coupe cu 2+2 locuri, garda la sol foarte coborâtă demnă de un supercar autentic, jantele de 20 de inch și splitter-ul dn fibră de carbon montat sub spoilerul frontal.
La nivel estetic se remarcă blocurile optice LED atipice, montate vertical, și grila frontală extralargă care duce limbajul de design Kia la un nivel sportiv superior față de ceea ce am văzut în gama mărcii până astăzi.

Mai multe detalii și fotografii ale conceptului GT4 Stinger, despre care Kia susține că a fost produs "pentru a atrage privirile la nivel estetic, aducând în același timp bucuria de a conduce, atât pe șosea cât și pe circuit", vor veni în zilele următoare.

via Kia

Comentarii (4)

  • SKONXUL
    Ii lipsesc patru cerculete de pe grila radiatorului...parca...nu?
    17 7
  • @SKONXUL: :) pana sa-ti citesc cometariul n-am vazut asemanarea. Dar cred ca ai dreptate! :)
    7 2
  • @SKONXUL daca avea cerculete sa vezi ce ridicata in slavi era...
    6 6
  • Daca ar fi fost Audi, toti ar fi facut matanii de bucurie, dar cand e o chinezarie......pardon o KIa nehh le sta in gat amarastenilor cu ''piszicutze''
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru