Kia pregătește un succesor electric pentru Stinger. Va fi cel mai puternic Kia din istorie

de Tiberiu Safta
Joi, 15.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit informațiilor din presă, Kia ar urma să lanseze un succesor electric pentru Stinger. Din primele informații, acesta va fi un model încadrat în clasa executive și ar urma să ofere peste 600 de cai putere.

Anul acesta, Kia Stinger a fost pensionat după o producție care a durat 5 ani. În cele mai multe piețe, berlina de clasă medie a fost înlocuită indirect de către electricul EV6 GT. Cu toate acestea, au început acum să apară informații despre un potențial succesor direct pentru Stinger.

Potrivit publicației sud-coreene ET News, cu informațiile preluate de cei de la Motor1, constructorul asiatic pregătește un nou model electric, programat să apară în 2025. Publicația precizează că numele de cod al viitorului model este GT1, iar acesta este încadrat în clasa executive. Cu alte cuvinte, noul model va fi un rival pentru BMW i5 și Mercedes EQE.

Noul model va fi bazat pe platforma dedicată eM și va avea o baterie cu o capacitate de 113 kWh. Publicația speculează că asta ar însemna o autonomie de 800 de kilometri. Mai mult, viitorul model ar urma să fie oferit și în versiuni cu un singur motor electric sau cu două motoare electrice. Cea mai puternică versiune ar urma să ofere 612 cai putere, ceea ce ar face ca noul model să fie cel mai puternic Kia de serie din istorie.

Deocamdată, însă, aceste informații sunt doar speculative și nu au fost confirmate oficial de către producător. În orice caz, așa cum spuneam, presupusul viitor model va fi lansat oficial în 2025.

via Motor1

Comentarii (7)

  • Catalin
    Va propun sa nu mai oferiti informatii speculative.
    3 3
  • Mircea Badea
    normal, tot ce e electric devine automat cel mai puternic...electric=putere nelimitata
    2 2
  • Nu-i așa că asta lipsea, mai multă putere de la un KIA?
    Si clar este ECO.
    90% din posesorii de Kia habar n-au ce motor au si câți CP, si asta nu cred ca este rău. Kia se cumpara ca-s ieftine si stau bine la fiabilitate si costuri întreținere.
    Orice schimba in ecuație va duce la același rezultat ca si cu Stinger, adică fiasco… chiar dacă Stinger este o masina ok.
    3 2
  • Player 1
    @Dutz Kia? Ieftine?
    Traiesti in anul 2003 cumva?!
    Kia nu mai sunt ieftine de aproape 20 de ani.
    Apogeul calitate pret cand plateai un pret competitiv si calitate medie a fost in preajma anului 2010, dupa aia coreenii si-au luat nasul la purtare si se cred mari si tari.
    Mai ales cu Stinger, pt care cereau pret ca BMW.
    Ok, masina frumusica, dar fratele meu cu ochii mijiti, esti Kia, nu esti BMW. Or fi fost cativa cu probleme la cap care au fost de acord sa plateasca txa de prost la Kia, dar si-au regretat amarnic.
    Aia cu BMW (mercedes, audi) nah, se pot umfla in pene, vezi domne, am un status social, si de aia platesc ei taxa de prost la nemtalau. Dar cine se lauda cu Kia, ca s-a ajuns domne in viata, ca are Kia.?! Nimeni.
    Toti rad de ei cand afla cati bani au platit pe masinile lor (vorbim in prezent si ultima decada)
    2 3
  • @player
    cred ca se referea la kia sh. :) dar cum vine asta, sa te lauzi ca esti prostul nemtalailor? iohanisti?
    0 2
  • Tinere am doar mașini noi de 15 ani, la fiecare 3 ani alta si toate premium, acuma am XC60 si va schimbat cu un X3 in 6 luni… ca așa-i la multinațională. Ești cu pluta. Am in familie si SH ca nu-i cazul sa cheltuiesc 60.000 pe un 4X4 dis decent care este folosit sub 15.000 pe an, trage rulota de 1,4 tone.
    0 1
  • Nu toți trăim in România/Europa si piața auto este si pe restul planetei…
    Interesant ca te oftici si spui același lucru cu mine, citește mai atent ca nu-i metafora ce am spus.
    Legat de Stinger, la fel am spus același lucru… nu are clienti ca este Kia si piața alege ce vrea indiferent cât te oftici tu pe Mercedes sau BMW.
    Toți is dobitoci dar tu si cel care ți-a răspuns mai jos știți mai bine. Dacă ai fi avut in Mercedes, Audi sau BMW nou ai fi știut despre ce înseamnă premium, dar așa… doar frustrări si aruncat cu mizerii.
    PS Kia Forte in unele piețe costa 15.000 de dolari… deci da sunt ieftine comparate cu prețurile din 2023!!! Hai dă-i cu apa rece…
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru