Kia pregătește un SUV compact bazat pe noul Ceed: lansarea este programată în 2019

de Daniel Popescu
Vineri, 16.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a confirmat că va lansa un SUV compact bazat pe noua generație Ceed, care va fi lansat la jumătatea anului viitor. Se anticipează că noul model va fi poziționat în gama sub Sportage.

Kia a dezvăluit joi primele imagini și informații oficiale despre cea de-a treia generație Ceed (foto), care promite îmbunătățiri majore la nivel tehnologic și tehnic.

Constructorul sud-coreean a confirmat însă că modelul compact va sta inclusiv la baza unui nou SUV compact, care urmează să fie lansat la jumătatea anului viitor. Kia are deja în gamă un SUV compact prin intermediul lui Sportage, însă cel mai probabil noul SUV va fi poziționat sub acesta cu scopul de a reprezenta un rival pentru modele precum Volkswagen T-Roc.

"Un SUV Ceed este ceva ce planificăm. Nu va exista o versiune cu 3 uși pentru Ceed, iar asta ne oferă oportunitatea de a avea un alt model bazat pe Ceed", a explicat Artur Martins, vice-președinte de marketing al Kia.

Chiar dacă ar urma să aibă două SUV-uri compacte în gamă, acest lucru nu reprezintă o problemă din perspectiva celor de la Kia, mai ales că acest segment a cunoscut o creștere semnificativă de popularitate în ultimii ani.

Totuși, Martens a admis că simpla lansare a unui nou model nu garantează și succesul pe piață.

"Performăm peste așteptări în segmentul D și în segmentul SUV-urilor, unde avem o cotă de piață de 7%. Avem șansa să creștem volumele, dar trebuie să schimbăm rețeta, trebuie să venim cu o propunere nouă, cu ceva mai relevant", a adăugat el.

Pe lângă noul SUV compact, familia de modele Ceed va primi și o versiune break, dar și o variantă shooting break bazată pe conceptul Proceed dezvăluit în toamna anului trecut. Nu în ultimul rând, Kia pregătește și o versiune de perofrmanta Ceed GT.

Via Auto Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru