Kia va lansa mai multe modele electrice de performanță, asemănătoare cu noul EV6 GT

de Alexandru Monenciu
Joi, 01.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un oficial al constructorului asiatic a declarat că, pe viitor, portofoliul Kia va include mai multe modele electrice de performanță, care să poarte denumirea GT.

Kia a lansat în urmă cu câteva zile noul EV6, un crossover electric care este disponibil și într-o versiune GT. În cazul său, cele două motoare electrice dezvoltă 585 de cai putere și 740 Nm cuplu.

În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 3.5 secunde (mai rapid decât Porsche Taycan 4S), iar viteza de top este de 260 km/h. Autonomia anunțată de producător pentru această versiune este de circa 405 kilometri.

Din câte se pare, acest EV6 GT nu va fi singurul model electric de performanță al coreenilor. Artur Martins, Global Brand Manager Kia, a declarat că vor urma și altele construite după aceeași rețetă.

"GT este un element important din strategia noastră pentru a evolua. [...] Ne dorim ca brand-ul Kia să fie perceput ca unul interesant și indiferent dacă ne referim la mașini electrice sau cu motoare termice, vrem ca ADN-ul de GT să fie prezent în toate produsele companiei - cel puțin cele care sunt relevante desigur," a declarat el pentru publicația australiană Car Sales.

Anul trecut, mai marii companiei susțineau că până în 2027, portofoliul Kia va include șapte modele electrice dedicate.

EV6 este primul dintre ele.

via Car Sales

Comentarii (2)

  • pun pariu ca unii si-ar dori ca acesta veste sa fie doar o pacaleala de 1 Aprilie
    6 8
  • @fanel
    Unii,restul inca ne mai pacalim cu pandalia de covrig,cea mai longeviva teapa din istorie.
    10 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru