Lamborghini a prezentat noul Essenza SCV12: hypercar-ul va fi disponibil în 40 de unități și va fi echipat cu cel mai puternic motor V12 din istoria companiei

de Cornel Șocariciu
Joi, 30.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a publicat primele imagini și informații referitoare la noul Essenza SCV12. Hypercar-ul dezvoltat special pentru circuit va fi echipat cu un V12 capabil să ofere peste 830 de cai putere. Producția va fi limitată la 40 de unități.

La finalul lunii trecute, Lamborghini a publicat câteva imagini camuflate cu viitorul hypercar Essenza SCV12 realizate în timpul testelor de la Imola. În 29 iulie, italienii au publicat o imagine teaser cu noul model, iar acum, producătorul din Sant'Agata Bolognese oferă primele fotografii și detalii cu versiunea de producție.

Noul Lamborghini Essenza SCV12 a fost dezvoltat de divizia Squadra Corse, iar designul a fost realizat de o echipă din cadrul Lamborghini Centro Stile.

Italienii spun despre Essenza SCV12 că este un "descendent direct" al celebrelor Miura Jota și Diablo GTR, iar producția acestuia va fi limitată la 40 de unități.

"Essenza SCV12 reprezintă esența pură pe care compania noastră o poate oferi în ceea ce privește experiența livrată pe circuit. Lamborghini este un brand care privește constant către viitor și atacă noi provocări, dar nu își uită rădăcinile: Essenza SCV12 este combinația perfectă între spiritul nostru neconvențional și adevărata pasiune pentru sporturile cu motor", a declarat Stefano Domenicali, CEO-ul Lamborghini.

Lamborghini Essenza SCV12 a fost dezvoltat special pentru a fi utilizat pe circuit.

Modelul nu va fi omologat pentru drumurile publice, iar sub capota acestuia se va afla cel mai puternic V12 aspirat natural din istoria companiei italiene. Conform reprezentanților din Sant'Agata Bolognese, unitatea V12 va dezvolta peste 830 de cai putere.

Modelul dispune de o structură din fibră de carbon, iar modul în care aceasta a fost dezvoltată nu a necesitat introducerea unui rollcage. Hypercar-ul respectă toate normele de siguranță impuse de FIA pentru categoria prototipuri.

Resursele motorului V12 vor fi gestionate de o transmisie secvențială cu șase trepte semnată de X-trac. Sistemul de evacuare a fost dezvoltat cu ajutorul celor de la Capristo, iar sistemul de frânare a primit semnătură Brembo Motorsport.

Hypercar-ul de circuit mizează pe jante din magneziu cu diametrul de 19 inch pe puntea față, respectiv 20 de inch pe puntea spate. Anvelopele sunt furnizate de Pirelli și au fost dezvoltate special pentru modelul italian.

Pachetul aerodinamic a fost dezvoltat pornind de la experiența acumulată în motorsport și de la accesoriile deja disponibile pe modelele din clasa GT3.

Fiecare client care comandă un Essenza SCV12 va fi înscris într-un program special care include sesiuni de pilotaj pe circuite celebre din lume.

Calendarul pregătit de italieni va debuta în 2021, iar asistența va fi asigurată de Emanuele Pirro (câștigător la Le Mans de cinci ori) și Marco Mapelli (pilot de uzină Lamborghini Squadra Corse).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru