Lamborghini a produs exemplarul Huracan cu numărul 20.000

de Alexandru Monenciu
Joi, 21.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian de automobile anunță că a asamblat exemplarul Huracan cu numărul 20.000. Mașina aniversară este un Huracan STO care a plecat spre viitorul său proprietar în Monaco.

După circa 14.000 de exemplare comercializate, Lamborghini Gallardo a fost înlocuit de Huracan la finalul anului 2013. Debutul public al modelului cu motor V10, poziționat central, a avut loc la Salonul Auto de la Geneva câteva luni mai târziu.

Cel puțin în prezent, Huracan este cel mai popular model din portofoliul Lamborghini. Nu se va mai bucura mult de această poziție, având în vedere că Urus se apropie din ce în ce mai tare.

Revenind, însă, Lamborghini anunță că producția lui Huracan a atins 20.000 de exemplare. Mașina aniversară, un Huracan STO, vopsit într-o nuanță gri cu finisaj mat, a plecat deja spre noua ei casă din Monaco.

Potrivit constructorului din Sant'Agata Bolognese, 71% dintre clienții acestui model au ales varianta Coupe. Cea mai importantă piață pentru Huracan este SUA, cu 32% din livrări. Urmează Marea Britanie și China.

În cei opt ani de la debut, Lamborghini Huracan a primit nu mai puțin de 12 versiuni de stradă. Cea mai recentă, denumită Huracan Tecnica, este poziționată în gamă între Huracan EVO cu roți motrice spate și Huracan STO.

via Lamborghini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru