Lamborghini Aventador Ultimae: 780 CP și producție limitată la 600 de exemplare

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 07.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini prezintă noul Aventador Ultimae, o variantă specială care marchează finalul de carieră al navei amiral a italienilor. Producția va fi limitată la doar 600 de exemplare.

În urmă cu două zile, constructorul italian de automobile publica o imagine teaser cu o nouă variantă pregătită pentru Aventador. Aceasta a debutat acum oficial, iar numele său este Aventador Ultimae: "cântecul de lebădă" al actualei nave amiral din Sant'Agata Bolognese.

PRODUCȚIE LIMITATĂ

Lamborghini va asambla doar 600 de exemplare: 350 Coupe și 250 de unități Roadster. Noul Aventador Ultimae este o combinație între Aventador S și Aventador SVJ.

Motorul V12 de 6.5 litri produce 780 CP și 720 Nm, cu 40 CP mai mult decât Aventador S și cu 10 mai mult decât SVJ. Noua varianta este cu 25 de kilograme mai ușoară decât Aventador S și are același raport putere-greutate ca și SVJ.

Aceste lucruri se traduc printr-o accelerație 0-100 km/h realizată în 2.8 secunde (2.9 pentru Roadster) și o viteză maximă de 355 km/h. Dacă Aventador Ultimae Coupe cântărește 1.550 de kilograme, varianta decapotabilă este cu 50 de kilograme mai grea.

Indiferent de alegere, sistemul de direcție integrală (virează și roțile din spate) și frânele carbon ceramice sunt standard.

Din punct de vedere estetic, noul model al producătorului italian vine cu un spoiler frontal în stilul lui Aventador S, însă unele elemente aerodinamice au fost împrumutate de la SVJ.

Eleronul activ are trei poziții de funcționare. 

Paleta standard de culori include 18 nuanțe, dar clienții pot oricând alege una dintre cele 300 de culori disponibile prin programul Ad Personam.

DEBUT LA GOODWOOD

În habitaclu, scaunele sunt preluate de la Aventador S, dar vin personalizate cu inscripția Ultimae brodată pe suportul lateral. Instrumentarul de bord complet digital este standard, dar sistemul de telemetrie Lamborghini este inclus pe lista cu dotări opționale.

Noul Lamborghini Aventador Ultimae va debuta oficial în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood care își deschide porțile în 8 iulie.

via Lamborghini

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Un clasic al…zilelor noastre. Şi o imagine feroce a originalităţii.

    Totuşi, de ce…Ultimae? Pentru ce păcat “ar trebui” să plătească Lambo?

    Ah, da, m-am lămurit: e-Brutus nu putea să ocolească Sant’Agata Bolognese.
    10 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru