Lamborghini Countach, din filmul "The Wolf of Wall Street", va fi vândut la licitație

de Alexandru Monenciu
Luni, 07.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Exemplarul Lamborghini Countach 25th Anniversary, care a apărut în filmul "The Wolf of Wall Street", va fi vândut la licitația organizată de RM Sotheby's la New York.

Filmul The Wolf of Wall Street, sau "Lupul de pe Wall Street" cum este cunoscut publicului din România, a făcut furori atunci când a apărut pe marele ecran în urmă cu 10 ani.

Cu Leonardo DiCaprio în rol principal, pelicula spune povestea controversatului broker Jordan Belfort.

Pentru iubitorii de mașini, cea mai memorabilă fază din film este momentul în care personajul interpretat de DiCaprio distruge un Lamborghini Countach 25th Anniversary, o mașină replicată în doar 650 de exemplare.

Legenda spune că pentru filmări au fost utilizate două mașini identice și că, deși pare greu de crezut, chiar și exemplarul distrus a fost un Countach autentic, nu o replică. Trecând peste speculații, exemplarul care a supraviețuit va fi scos la vânzare la licitația organizată la New York de casa RM Sotheby's.

Așa cum spuneam, este vorba despre un Lamborghini Countach 25th Anniversary, cu numărul de șasiu KLA12722. Este unul dintre cele 23 de exemplare finisate de Lamborghini în nuanța Bianco Polo.

Având în vedere raritatea, dar și celebritatea de care s-a bucurat pe marile ecrane, specialiștii RM Sotheby's estimează că mașina va fi vândută cu circa 2 milioane de dolari.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru