Lamborghini Huracan pierde acoperișul și tracțiunea integrală de dragul celor care vor să se joace mai mult

de Bogdan Mirică
Miercuri, 16.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a lansat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles o nouă versiune a modelului Huracan. Este vorba despre LP580-2 Spyder, adică o decapotabilă cu propulsie spate.

Lamborghini se asigură că potențialii săi clienți au o gamă largă din care pot alege după bunul plac. Chiar și cei care își doresc un Lamborghini decapotabil cu propulsie spate. Așa s-a născut noul Lamborghini Huracan LP580-2 Spyder, prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.

Noul derivat din familia Huracan vine cu același acoperiș textil care se poate coborî în 17 secunde, până la o viteză de 50 de km/h. Propulsorul V8 de 5.2 litri a fost cumințit, comparativ cu versiunea cabrio care dispunea de tracțiune integrală.

Această cumințire nu va afecta însă performanțele generale, întrucât noua versiune este mai ușoară cu 86 de kilograme decât cea cu tracțiune integrală. Masa totală este de 1509 kilograme, iar fișa tehnică indică, pe lângă cei 580 de cai, și un cuplu motor de 540 de Nm.

Esential 580 de cai putere oferă noul Lamborghini Huracan LP580-2 Spyder.
321 de km/h este viteza maximă a noului Lamborghini Huracan LP580-2 Spyder.
Sprintul de la 0 la 100 de km/h se face în puțin peste 3.6 secunde, iar viteza maximă ajunge la 321 de km/h.

Toate aceste performanțe sunt posibile și mulțumită cutiei automate cu dublu ambreiaj, cu șapte trepte, legată de un sistem de launch-control, care ajută supercarul să plece de pe loc fără să piardă vreun strop de putere sau cuplu.

Cu o masă totală repartizată 60% pe puntea spate și 40% pe puntea față, Lamborghini Huracan LP580-2 Spyder promite un comportament dictat de modurile de rulare selectabile, de la Strada, la Sport și la Corsa.

Ansamblul cailor putere este ținut în frâu de un set de frâne noi, din oțel, ascunse în spatele unor jante Kari de 19 inch, încălțate cu anvelope Pirelli PZero.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru