Lamborghini va lansa două modele noi în 2021: ambele vor avea motoare V12

de Paul Cosma
Vineri, 19.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a anunțat lansarea a două modele noi în acest an. Italienii subliniază că ambele vehicule vor fi hibride și se vor baza pe motoare V12.

2020 a fost al doilea cel mai bun an din istoria Lamborghini, din perspectiva vânzărilor și a cifrei de afaceri. Constructorul din Sant'Agata Bolognese a vândut anul trecut 7.430 de mașini, recordul companiei fiind stabilit în 2019 (8.205 de unități). 

Cea mai mare piață pentru Lamborghini a fost SUA (2.224 de mașini), urmată de Germania (607 unități). Italienii au mai avut vânzări notabile în Japonia (600), Marea Britanie (517) sau Italia (347).

Comentarii (13)

  • Seriff
    Urat din partea lor, sa polueze planeta asa
    13 4
  • inexorabil
    @Seriff, evident că snoava cu “poluarea” face ravagii doar în minţile ocult “restartate” ale închinătorilor Gaiei. La fel de grav mi se pare faptul că înşişi capii (neîncoronaţi) companiilor auto mărturisesc senini că nu mai iau în calcul caracteristicile de performanţă (primordial acceleraţia şi viteza), în contrast cu “asigurarea” orbeţilor din prostime, cum că e-glumele vor surclasa “fosilele” în privinţa acestor teme de referinţă. Apropo de aceştia din urmă: iarăşi au adoptat tactica mortului în păpuşoi – eventual vor lătra acelaşi motiv răsuflat, dacă i-ar “agasa” cineva cu cererea de explicaţii plauzibile, recte “important este să fii transportat din punctul A în punctul B”.

    PS. Mafănel, sunt pe recepţie! Ia să vedem noi dacă îţi vei depăşi propriul record de promptitudine în a mă onora cu “rotiţă-rotiţă-rotiţă”…Te rog, nu mă dezamăgi! Dă tot ce-i mai bun din tine.
    15 6
  • Edikkk
    Maşini termice pentru babalâci bătrâni

    Uzate moral de noi

    Bleah...

    Vrei distracţie Porsche Taycan electrica e super fun

    Audi e-tron GT e super fun
    2 19
  • Seriff
    Vrei distractie, dai 2 forje si dupa cauti prize?
    Vrei sa auzi motor v12 sau sa ti-o arzi hipster eco?
    14 3
  • Vlad08
    Probabil va fi printre ultimele V12 pe o masina de serie si din cauza trendului ecospalatilor pe creier, pun si un sistem hibrid ca sa miroase a iarba verde dupa flacarile scoase pe o evacure tripla.
    @Edikkk eu nu inteleg ce cauta cei ca tine pe un site dedicat pasionatilor auto. Tu vrei aspiratoare electrice care sa te spele singure la fund in timp ce te duc la destinatie,pe modul autonom level 10,desigur, dar probabil esti prea crud sa iti dai seama ca sustii un viitor trist,perfect controlat si fara rezultate reale asupra viitorului Planetei.
    Pentru noi ceilalti,dinozaurii, care am crescut cu postere de Ferrari sau Lamborghini V12, care am simtit mirosul de benzina si sunetul armonios mecanic al unei evacuari la 7000 de ture, nu ne ramane decat sa ne consolam cu putinele branduri care mai produc suflete sub capota si nu doar un alt aparat de bagat in priza.
    17 3
  • Edikkk
    Meai Vlad 007 creieru tău nu înţelege nici radiația solară, atomii de carbon, vibrarea atomilor loviţi de lumina refractata şi consecinţele DEZASTRUOASE care ne pasc cu siguranţă al schimbărilor climatice

    Sucu ăsta de dinozauri şi gazul metan, nu mai zic de cărbune este un dezastru pentru planetă, din toate punctele de vedere

    Mai pune mâna pe carte şi vezi că pasionat auto electric este viitorul
    2 13
  • inexorabil
    @Vlad, @Seriff şi ceilalţi iubitori statornici de MAŞINI: ne răcim gura fix de pomană! e-hipnotizaţii n-au cum să recite altceva decât lozincile inoculate de Propaganda socialist-milenaristă. Dacă încerci să le explici noima M.A.I., nici nu apuci să deschizi gura, că deja te trezeşti cu etichetele standard, aprioric selectate: catastrofă, genocid, dramă pentru natură, plămâni şi viitor.

    În loc de concluzie: nicio rugăciune din lume nu le poate izbăvi sufletele înhăţate de prinţul tenebrelor…

    Prin urmare, nu promit, dar mă voi strădui să mă axez tot mai mult pe automobilism. Ce rost ar avea să tot reiau aceleaşi observaţii? Adică să car apă cu sita…Mi s-a scârbit de nu vă povestesc!
    14 2
  • Ca unul care a crescut cu Countach pe pereti, DB7, poze marite de BMW 850 si colectia intreaga de Auto-Moto mi-ar placea sa ascult istorioarele pline de culoare a antevorbitorilor mei. Evident din experienta pilotatului unui V12, a unui Lamborghini, Ferrari (vad ca la articolul cu Maserati e liniste). Se poate? Chiar si inventate (99% nici nu ar fi altfel) promit sa le citesc ca pe Biblie (sic!).

    Multumesc

    PS pot fi si amintiri din NFS.
    4 12
  • inexorabil
    Două vorbe, trei minciuni! Când ai crescut tu, Măscărescule, cu postere BMW?!? Iar “nestematele” italiene (şi, în general, orice maşină supersport) le-am condus noi aşa cum le-ai condus şi tu, năpârcă diversionistă!

    Pline de culoare ALE şi PILOTĂRII unui […], analfabet condamnat pe viaţă să rămână aşa…Îmbinată cu ateismul tău făţiş, o asemenea “virtute” te recomandă drept caricatura supremă cel puţin a României. Ar fi însă nedrept să nu pătrunzi în documentele istoriei.
    10 1
  • Seriff
    @Edikkk ''creieru tău nu înţelege nici radiația solară, atomii de carbon, vibrarea atomilor loviţi de lumina refractata şi consecinţele DEZASTRUOASE care ne pasc cu siguranţă al schimbărilor climatice ''

    Edikk, te-ai uitat prea mult la filme despre sfarsitul lumii, chiar asa de extraterestrii ce parere ai? Cand ne vor vizita, oare OZN-urile cu care vor veni sunt diesel sau le-au incarct pe marte?
    11 1
  • Andrei
    Sa auzi un V12 in urcare pe Transfagarasan este ceva sublim, de nedescris.
    7 1
  • ce te astepti de la unul ca Edik care are creierul prajit. El nu e capabil sa se exprime corect in limba materna si tu ai pretentia sa inteleaga fraze sau mai rau, texte intregi?!
    12 1
  • Seriff
    E speriat rau de poluare, cred ca merge cu maca de gaze pe strada.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru