Land Rover lucrează la un Range Rover Sport de performanţă

de Bogdan Mirică
Miercuri, 14.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover ar putea lansa în următorii ani un Range Rover Sport de performanţă, capabil să se bată cu versiuni echivalente din curtea Porsche, Mercedes AMG sau BMW M.

Land Rover lucrează în prezent la o nouă generaţie a modelului Range Rover Sport. Alături de SUV-ul de serie, aşteptat deja de fanii brandului, constructorul britanic ar putea să ne rezerve o surpriză.

Este vorba despre o versiune sportivă, confirmată indirect de David Waide, directorul departamentului de şasiuri Land Rover, printr-o raportare la brandul soră Jaguar. ”Segmentul SUV-urilor de performanţă este un segment unde ne putem extinde. Am văzut că există o cerere pentru maşini rapide când Jaguar a lansat XKR-S. Ei s-au descurcat foarte bine cu această ediţie, nu văd de ce nu am face-o şi noi”, a declarat Waide.

În condiţiile în care Jaguar XKR-S se vrea a fi un model extrem de rapid, performant şi agresiv, păstrând în acelaşi timp un confort deosebit, ne putem aştepta ca şi Land Rover să vizeze un astfel de comportament pentru viitorul Range Rover de performanţă.

”Dacă puneţi un Jaguar XKR-S lângă un Porsche veţi vedea că nu este la fel de sportiv.

Este însă la fel de rapid, sună fantastic, dar este şi mult mai confortabil. Este ca un echilibru între un GT şi o maşină sport”, a declarat Waide.

Se pare că această filosofie va fi aplicată şi viitorului SUV sportiv, care nu îşi va propune să fie la fel de agil ca Porsche Cayenne GTS, dar va garanta un confort superior.

via wcf

Comentarii (2)

  • un oarecare
    Subiectul fiabilitate nu-i intereseaza pe oameni!
    5 14
  • Penibila replica "de ce nu am face-o si noi?". Pai pentru ca nu este domeniul tau de specialitate, doooh.
    Pacat. Si asa erau total aiurea cu Range Rover Sport si Evoque.

    Land Rover si sportivitatea...baba si mitraliera. E ca si cum un sumo-ist s-ar pune pe linia de start la un sprint de 100 m viteza langa atleti profesionisti. Pentru un profesionist in tot-terenuri, este pe-ni-bil.
    7 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru