Lansarea noii Tesla Roadster, amânată încă o dată. Ar putea debuta în 2023

de Alexandru Monenciu
Vineri, 03.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Roadster ar putea debuta în 2023, susține chiar Elon Musk. A doua generație a modelului electric a fost anunțată în 2017, însă lansarea a fost amânată de câteva ori din diverse motive.

Originalul Tesla Roadster a debutat în 2008 ca o mașină sport, cu zero emisii, dezvoltată pe șasiul lui Lotus Elise. Până în 2012, americanii au vândut peste 2.400 de exemplare în peste 30 de țări, demonstrând la acea vreme că mașinile electrice pot fi și distractive.

Dăm pe repede înainte până în 2017, atunci când Elon Musk anunța revenirea sportivei Roadster pe scena mondială a vehiculelor sport cu zero emisii. Inițial, debutul era programat pentru 2020, dar pandemia de coronavirus care a izbucnit la nivel global le-a încurcat puțin planurile americanilor.

Din această cauză, Tesla a amânat momentul până în 2022. Acum, vine o nouă amânare. Întrebat despre acest subiect pe Twitter, Elon Musk a răspuns că noul Roadster ar putea debuta în 2023 "presupunând că 2022 nu este o mega dramă."

Așadar, dacă pandemia de coronavirus scade în intensitate, iar criza seminconductorilor se domolește, am putea face cunoștință cu cea de-a doua generație Tesla Roadster peste doi ani.

În urmă cu patru ani, Tesla susținea că viitorul Roadster va atinge 100 de km/h în doar 2 secunde și va depăși 400 de km/h.

Mai mult, autonomia ar urma să fie de 997 de kilometri cu o singură încărcare.

via Motor1

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Asta DA, un mare minus pentru Tesla

    Dacă Cyber truck şi Tesla Semi depind de fabricile din Nevada și Texas
    pentru Roadster în schimb, nu au dat niciun motiv, iar avansul este de peste 50.000$ !
    4 7
  • mircea badea
    mai vine un covid?

    sper macar ca vine actualizata si va prinde suta in 1,5 secunde.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru