Lego a construit un Fiat 500 în mărime naturală: citadinul italian este fabricat din peste 189.000 de piese

de Cornel Șocariciu
Luni, 02.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat 500 poate fi acum comandat și într-o versiune Lego. Setul face parte din seria Creator Expert și are un preț de 80 de euro. În cadrul evenimentului de prezentare, italienii au expus și un Fiat 500 din piese Lego în mărime naturală.

Pasionații de Lego, dar și fanii industriei auto au avut parte de o surpriză de proporții din partea grupului danez: Lego a construit un exemplar Fiat 500 în mărime naturală.

Vehiculul pregătit de Lego a fost dezvoltat împreună cu specialiștii din cadrul Fiat, iar acesta a fost expus în premieră în cadrul Spazio MRF-Mirafiori din Torino.

Peste 189.000 de piese Lego au fost utilizate pentru a produce o copie fidelă a citadinului italian, iar asamblarea a durat 830 de ore.

Dar aceasta nu a fost singura surpriză pregătită de Lego și Fiat. În cadrul aceluiași eveniment, cele două companii au prezentat primul Fiat 500 din seria Creator Expert. Macheta Lego a fost inspirată de un Fiat 500F din a doua parte a anilor '60 și este formată din 960 de piese.

Grupul danez a pregătit o trapă funcțională, detalii de interior, un portbagaj cu roată de rezervă și chiar și o capotă care poate fi ridicată sau coborâtă. Totodată, setul include un chevalet, o paletă pentru pictură și un tablou.

Noul Fiat 500 Lego Creator Expert poate fi deja comandat, prețul fiind de 80 de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru